Křišťálová Lupa (ilustrační snímek)

Křišťálová Lupa (ilustrační snímek) | foto: Jiří Benák, iDNES.cz

O Křišťálovou lupu bojuje iDNES.cz i Technet

  • 4
Anketa Křišťálová lupa odstartovala hlasování. O umístění v prestižní anketě, která oceňuje zajímavé a úspěšné projekty českého internetu, se kromě iDNES.cz ucházejí i Lidovky.cz. O hlasy veřejnosti a odborné poroty bojuje také Technet.cz.

Weby iDNES.cz a Lidovky.cz se utkají o cenu v kategorii Zpravodajství a publicistika.

Technet.cz bojuje o přízeň veřejnosti v kategorii Zájmové weby. O hlasy odborné poroty se uchází v kategorii Obsahová inspirace projekt Technet.cz Tankocaching 1968.

Veřejnost může hlasovat o pořadí v kategoriích: Cena popularity, Internetové obchodování, Nástroje a služby, One (wo)man show, On-line video, Zpravodajství a publicistika i Zájmové weby.

Odborná porota, složená ze zástupců z podnikatelského, mediálního a internetového světa, bude rozhodovat v kategoriích: Anticena, E-commerce inspirace, Globální projekty českých tvůrců, Marketingová inspirace, Obsahová inspirace, Osobnost roku, Projekt roku a Veřejně prospěšná služba – cena České televize.

Nominace v jednotlivých kategoriích běžely od 17. července do 27. srpna 2018.

Hlasovat lze do 1. listopadu a výsledky budou slavnostně vyhlášeny ve čtvrtek 22. listopadu 2018.

Portál iDNES.cz Křišťálovou lupu vyhrál celkem desetkrát. Sbíral vítězné sošky v kategorii Média - všeobecná (2009 a 2010), v ostatních letech vítězil v kategoriích Obecné zpravodajství (2006-2007) či Zpravodajství (2008, 2011-2015). Dvakrát byl druhý.

Třináctý ročník Ankety Křišťálová Lupa 2018 – Cena českého Internetu pořádá server Lupa.cz. Vedle ankety se bude konat i odborná konference Czech Internet Forum 2018.


Video