| foto: Mediahub

Kateřina Šafaříková opouští Newsweek. Ten mění koncepci. Důvodem jsou malé prodeje

Redakci čtrnáctideníku Newsweeek opouští jeden z klíčových redaktorů - Kateřina Šafaříková. "Mohu potvrdit, že odcházím do Respektu. Přeci jenom Respekt je moje srdeční záležitost. Termín nástupu ještě nemáme domluvený. Bude záležet na tom, kdy přijde můj nástupce," řekla MediaHub.cz Kateřina Šafaříková. Důvodem odchodu je i změna koncepce časopisu. Měl by nyní přinášet mainstreamovější témata. Tomu odpovídá i nástupce Šafaříkové. Z Economie do Newsweeku zamíří Ondřej Formánek. 

"Zjistili jsme, že máme velmi mnoho zahraniční politiky a potřebujeme to změnit," říká šéfredaktor Newsweeku Jiří Nádoba. Chce čtenářům nabídnout pestřejší mix, mimo jiné třeba otiskovat i víc materiálů ze zahraničního vydání.

Důvodem chystaných změn tak brzy po startu časopisu (jeho první číslo vyšlo v listopadu) je podle informací MediaHub.cz nízký prodej. Podle informací MediaHub.cz je to v řádech jednotek tisíc, což je na čtrnáctideník tohoto typu málo. 

"Prodej komentovat nebudu," říká Nádoba. Připouští ale, že za změnami, které nazývá "jemnými korekcemi obsahu", je snaha získat víc čtenářů. 


Video