Karel Gott v pořadu Všechnopárty (2018) | foto: © Česká televize

Pořady o Karlu Gottovi přilákaly k obrazovkám přes dva miliony diváků

  • 13
Pořady věnované Karlu Gottovi vidělo ve středu na třech největších televizních kanálech v hlavním vysílacím čase více než 2,1 milionu diváků, tedy téměř 60 procent všech lidí u obrazovek. Vyplývá to z informací televizí. Gott zemřel v úterý 1. října před půlnocí, bylo mu 80 let.

Nejsledovanějším pořadem o Gottovi mimo zpravodajství byla premiéra dokumentu Zůstanu svůj na Nově, kterou vidělo 1,2 milionu lidí.

Každý z trojice pořadů na ČT1, Co takhle dát si Gotta, Všechnopárty a Neobyčejné životy, zhlédlo mezi 658 a 679 tisíci diváky.

Karel Gott (1939 - 2019)

Záznam z koncertu umělce na Primě vidělo 263 tisíc diváků.

Karlu Gottovi věnovaly velkou část svého vysílacího času i hlavní zpravodajské relace. Největší sledovanost měly Televizní noviny na Nově s podílem 43,5 procenta, což představuje 1,62 milionu lidí.

Úmrtí zpěváka se televize věnovaly již od dopoledne, kdy se informace objevila.

ČT24 například spustila kontinuální speciální vysílání a komerční stanice nabídly zvláštní zpravodajské vstupy.

Úmrtí Karla Gotta dominovalo i čtvrtečním vydáním hlavních českých deníků. Fotografie legendárního zpěváka byly na titulních stránkách. Zprávy o Gottových slavných hitech, životních etapách, zdravotních problémech, ohlasy jeho kolegů, politiků, sportovců i dalších osobností veřejného života zabraly řadu novinových stran.

Úmrtí Karla Gotta

,

Video