Logo zpravodajského portálu iDNES.cz

Logo zpravodajského portálu iDNES.cz | foto: Jiří Benák, iDNES.cz

iDNES.cz slaví 23. narozeniny, nový kabát mají Kvízy, Recepty i Zdraví

  • 5
Zpravodajský portál iDNES.cz slaví 23. narozeniny. V uplynulém roce, který se nesl ve znamení pandemie koronaviru, přinášel samozřejmě aktuální a potřebné a zajímavé informace, ale představil i některé novinky. Objevily se stránky s kvízy nebo recepty, vznikla nová rubrika Zdraví.

Od jara tak najdou čtenáři všechny kvízy na jedné stránce a mohou si zahrát i Kvízomat. A pokud si chtějí poměřit znalosti s ostatními, mohou se zařadit do kvízových žebříčků.

„Současná pandemie, ať chceme nebo ne, změnila náš život. Byli jsme donuceni nezřídka přeskládat své priority a zdraví se dostalo na přední příčku. Jsem ráda, že se nám podařilo na podzim odstartovat novu samostatnou rubriku Zdraví, která čtenářům pomůže najít potřebné informace, praktické rady a návody, aby se mohli udržovat v co nejlepší kondici,“ říká šéfredaktorka iDNES.cz Naděžda Petrová. 

Rubrika odkrývá každý měsíc nové téma. Teď v lednu je to Zdravé hubnutí. Každý měsíc si pak mohou čtenáři zahrát i kvíz o malou cenu a v programu iDNES Premium Zdraví  získají při ročním členství spoustu výhod, mohou se obracet na odborníky v online poradnách.

Před koncem roku se zájemcům o vaření odkryly nové stránky receptů. Každý den se představuje nový recept. Jsou tu i recepty podle aktuální sezony. Kuchaři si mohou pomocí kalkulačky přepočítávat množství surovin, zkusit kvíz a najdou tu i nejvyhledávanější či nejlépe hodnocené recepty.

Na stránkách iDNES magazínů je i ale i spousta výzev, kterých se čtenáři – buď jen tak pro radost nebo kvůli soutěži – účastnili. Během jarní vlny covidu posílali fotky svého vlastnoručně vyrobeného chleba, na Cestování píší své cestovatelské zážitky a když je houbařská sezona, tak se chlubí se svými úlovky.

Čtenáři jsou i důležití poradci, kteří volí už tradiční Mobil roku a Hru roku, a každý rok přispívají do Vánoční sbírky a účastní se charitativních aukcí – letos tří kalendářů Pirelli. Dražba vynesla 350 tisíc korun, které putovaly na účet Masarykova onkologického ústavu v Brně.

Na iDNES.cz letos vyšlo na 70 tisíc článků. Čtenáři ocenili vše o koronaviru

Loni na stránky iDNES.cz zavítalo každý měsíc v průměru přes šest milionů unikátních návštěvníků. Téměř celý rok si portál držel pozici čísla dvě v oficiálních statistikách českého internetu. Největší zájem o zprávy s logem iDNES.cz byl v březnu. Tehdy vznikl i nejčtenější loňský článek: Nouzový stav v Česku: vláda omezila pohyb, restaurace a akce nad 30 lidí

Kromě koronaviru, ke kterému je speciální příloha, kde čtenáři najdou aktuální články i opatření, se čtenáři zajímali o formulář na daňové přiznání či zpravodajství z amerických prezidentských voleb.

První kompletní rok má za sebou projekt iDNES Premium, který rozšířil obsah zpravodajského portálu o exkluzivní četbu, velké rozhovory, reportáže, analýzy i o odborné články.

Portál iDNES.cz vznikl 12. ledna 1998 jako online magazín MF DNES a během krátké doby se zařadil mezi nejpopulárnější produkty na českém internetu. V září 1999 se pak zrodila sportovní rubrika. O rok později se portál rozrostl o další specializované weby a služby, například včlenil do rodiny motoristický web (nyní auto.idnes.cz), zapojil do skupiny servery o bydlení a o cestování. Následovaly odborné servery Mobil.cz, Bonusweb.cz nebo Technet. V roce 2019 portál rozšířil nabídku o iDNES Premium a podcasty.


Video