Hra o trůny (Game of Thrones)

Hra o trůny (Game of Thrones) | foto: Mediahub

Hra o trůny od HBO půjde do finále až příští rok

Stopáž každé epizody bude až 80 minut, vyvrcholení seriálu zrežírují jeho původní tvůrci. Alternativní konce zamezí úniku informací.

Fanoušci výpravného seriálu Hra o trůny začali už loni spekulovat o tom, že finále fantasy ságy se na televizních obrazovkách v roce 2018 neobjeví. Stanice HBO, která za výrobou seriálu stojí, nyní oficiálně potvrdila, že poslední řadu opravdu odvysílá až příští rok. Roční pauzu tvůrci využijí k přípravě několika navazujících seriálů.  

HBO také sdělila, že chystaná osmá řada Hry o trůny bude mít jen šest dílů. Delší ale bude stopáž každé epizody, kdy jeden díl bude trvat až 80 minut. Vyvrcholení seriálu, který HBO točí na motivy fantasy knih amerického spisovatele George R. R. Martina, by měli režírovat samotní tvůrci seriálu David Benioff a Dan Weiss. Podle svých slov si přejí, aby seriál skončil tak velkolepě, jak jen je to vůbec možné.

Výroba závěrečné řady úspěšného seriálu začala už loni v říjnu a natáčení by mělo skončit v půlce roku 2018, informuje The Guardian. Programový ředitel HBO Casey Bloys také prozradil, že stanice chce stoprocentně zamezit úniku informací o ději seriálu, a proto natočí hned několik alternativních konců.


Témata: HBO, Hra o trůny, HBO, HBO 2

Video