Ilustrační snímek

Ilustrační snímek

Roste španělský televizní lídr, Grupo Televisa se spojuje s Univisionem

  • 0
Největší mexická televizní síť Grupo Televisa se slučuje s americkou stanicí Univision, která vysílá ve španělštině. Vytvoří tak světového mediálního lídra ve španělském jazyce. Nová společnost ponese název TelevisaUnivision. Obě firmy se potýkají s konkurencí internetových televizí.

Mexická Televisa do společného projektu přispěje ročně 86 tisíci hodinami vlastního obsahu. Nová společnost nabídne její čtyři bezplatné kanály, 27 placených a také placenou videotéku.

Univision přinese stejnojmennou americkou síť a další americká aktiva, například kanál UniMás, devět stanic kabelové televize ve španělštině, 61 televizních kanálů a 58 rozhlasových stanic.

Skupina Televisa považuje zhruba 600 milionů španělsky mluvících lidí po celém světě jako relativně nevyužitý trh. Pouze deset procent z nich teď využívá služeb některé z internetových televizí. Na anglicky mluvícím trhu používá nějakou streamovací službu bezmála 70 procent lidí.

Největším podílníkem v novém podniku bude Televisa, které bude patřit 45 procent. Firmu povede nynější šéf společnosti Univision Wade Davis.

Firmy očekávají, že fúzi dokončí letos, ještě ji ale musejí schválit regulační úřady. Streamovací platformu se světovým dosahem chtějí firmy spustit na začátku příštího roku.

,
Témata: Univision

Video