Hvězdy sociálních sítí. Global Social Awards získala i 92letá babička

  • 2
Ve finále soutěže influencerů Global Social Awards uspěl americký fotbalista Ross Smith se svou 92letou babičkou, jihoafrická moderátorka Bonang Mathebaová, brazilská modelka Paola Antoniniová nebo maďarská videobloggerka Vivien Alexy. Ocenění byla předána ve čtvrtek v pražském Foru Karlín.

Ceny se udělují například za inspiraci, kterou osobnosti přinášejí, a za jejich vliv na společnost.

Mezi nominovanými finalisty byla také šestnáctiletá Švédka Greta Thunbergová, která upozorňuje na nutnost řešení klimatických změn a inspirovala celosvětové studentské protesty, či česká bloggerka Anna Šulcová, vítězka českého finále soutěže, nebo první modelka s Downovým syndromem Madeline Stuartová z Austrálie.

Na čtvrteční finálový večer se sjelo přes 40 osobností sociálních sítí z celého světa. Ve finále ankety se rozhodovalo mezi 35 lidmi z 20 zemí.

Vítězové jsou vyhlašováni ve čtyřech kategoriích. V jejich rámci jsou influenceři oceňováni za šíření radosti a dobré nálady (Fun & Entertainment), za odvahu jít příkladem a pozitivně měnit svět (Social Impact & Change) a za inspiraci v každodenním životě, tvořivost a originalitu (Inspiration & Influence). Poslední kategorie se týká nováčků na sociálních sítích (Rising Stars), kteří hledají nová témata.

Smith a jeho babička zvítězili v kategorii Fun & Entertainment. Proslavili je vtipná videa, která se často týkají vztahů mezi generacemi. Antoniniová, jež při autonehodě přišla o nohu, uspěla v kategorii Social Impact & Change za inspiraci lidí s handicapem. „Je úžasné mít tady možnost potkat tolik zajímavých lidí,“ poděkovala za cenu a nabídla, že ji bude sdílet s Madeline Stuartovou, která skončila na druhém místě.

Moderátorka Mathebaová uspěla v kategorii Inspiration & Influence. „Myslím, že sociální sítě bychom měli všichni používat k šíření dobra,“ řekla při přebírání ceny. Maďarka Vivien Alexy pak zvítězila v kategorii Rising Stars.

Zvláštní ocenění Social Special Awards pak získal jednadvacetiletý Nash Grier za snahu o záchranu planety.

Global Social Awards vyhledává rostoucí hvězdy on-line prostředí a oceňuje populární osobnosti ze světa sociálních médií. Slavnostní předávání cen moderovala mimo jiné modelka Karolína Kurková.

Na akci vystoupila například finská zpěvačka Alma nebo německo-španělský zpěvák Nico Santos. Z českých umělců účinkovala skupina Lake Malawi.

,

Video