Filip Horký

Filip Horký | foto: Seznam.cz, Mediahub

Livesport chystá zpravodajství na míru, povede ho Filip Horký

  • 4
Skupina Livesport připravuje projekt FlashNews, který má během první poloviny příštího roku nabídnout uživatelům globální zpravodajství na míru. FlashNews povede od prosince Filip Horký, který dříve pracoval v České televizi, DVTV či Televizi Seznam.

Moderní agregátor zpráv bude umět třídit mediální obsah tak, aby se lidé rychle a jednoduše dostali k maximu informací, které je zajímají, a to odkudkoliv na světě, informovala v tiskové zprávě společnost Livesport.

„FlashNews budou osobními novinami, které vytvoří jedinečný informační prostor. V něm bude pro každého snadné se orientovat, přestože do něj budou proudit zprávy z tisíců zdrojů z celého světa,“ popsal Martin Hájek z Livesportu.

Nejdříve začne fungovat česká a anglická verze FlashNews, později jsou v plánu i další jazyky. Cílem je podle tvůrců vytvořit moderní agregátor zpráv pro miliony lidí na celém světě.

Skupina Livesport koupila v červnu od operátora O2 stoprocentní podíl ve společnosti Tapito, která provozuje mobilní aplikaci nabízející uživatelům zprávy na míru.

Tehdy uvedla, že hodlá využít know-how se zpracováním stovek webových zdrojů ke vzniku unikátní zpravodajské platformy, která umožní na webu i v mobilních aplikacích odběr zpráv přímo na míru preferencím uživatelů.

Firmy skupiny Livesport se zabývají vývojem, provozováním a akvizicemi technologických projektů spojených převážně se sportem. Klíčovou společností skupiny je Livesport, jeden z předních světových poskytovatelů sportovních informací.

Ryze česká firma vyvíjí weby a aplikace s rychlým zpravodajstvím z 38 sportů. Její aktuální výsledky, statistiky a další informace ve více než 30 světových jazycích vyhledává měsíčně zhruba 85 milionů unikátních uživatelů z celého světa. Některou z aplikací společnosti si do svých mobilních zařízení stáhlo přes 65 milionů sportovních fanoušků.

,

Video