ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Fotoservis MAFRA

V sobotu se odpojte od telefonů a sítí, přidáte se k akci Den offline

  • 30
V sobotu 21. září bude opět Den offline. Již druhý ročník tohoto „národního detoxikačního svátku“ pořádá webový magazín Flowee.cz s podporou Národního centra bezpečnějšího internetu.

Pokud se chcete ke kampani Den offline připojit, zabere to podle pořadatelů jednu minutu. Základem všeho je rozhodnout se a v sobotu 21. září se vypnout. Pokud se rozhodnete, dejte nejpozději v pátek 20. září na své sítě vědět, že se k akci připojujete. Heslo je hahshtag: #denoffline.

„Tímto počinem podpoříte nejen samotnou akci, ale svým přátelům také oznámíte, že budete v sobotu prostě off,“ uvádějí pořadatelé.

K hashtagu pak můžete připsat i „Proč si dám #denoffline“ a připojit svou fotografii s nápisem: #denoffline třeba na čtvrtce papíru. Fotit je povoleno, sdílení nikoli.

K akci se už na stránkách projetu připojil například moderátor Libor Bouček. „Doporučuji se 21. září opravdu vypnout. Nikoliv ale proto, abyste si to pověsili na svůj instagramový profil, ale abyste objevili obrysy skutečného reálného světa. Když je totiž přestanete objevovat, tak ten svět strašně rychle skončí,“ vysvětlil na webu.

V sobotu vypne telefon i modelka Petra Růžičková. „Občas je fajn vypnout telefon a jenom si užívat život, být s přáteli, či přečíst si knížku a cestovat. Pojďme být 21. září offline,“ vyzvala na stránkách projektu.

Podle Flowee.cz bude v sobotu offline i zpěvák a herec Petr Pecha, hudební skupina Vesna či herečka Kateřina Kaira Hrachovcová.


Video