Regionální zprávy na CNN Prima NEWS moderuje Markéta Fialová

Regionální zprávy na CNN Prima NEWS moderuje Markéta Fialová | foto: TV Prima

CNN Prima NEWS spustí nové regionální zprávy, posílí ho redaktoři MF DNES

  • 15
CNN Prima NEWS od 2. února rozšíří regionální zpravodajství. Aktuální reportáže a živé vstupy ze všech míst Česka nabídne pořad ZPRÁVY Z REGIONŮ s moderátorkou Markétou Fialovou. Regionální tým postupně začnou posilovat také spolupracující reportéři z krajských redakcí MF DNES a Deníku Vltava Labe Media.

„Přestože máme v jednotlivých krajích silné reportérské týmy a na regiony se zaměřujeme, ve víru aktuálního dění často nutně převáží tiskové konference z ministerstev a hlasy vysokých politiků. ZPRÁVY Z REGIONŮ budou jiné. Přinesou každodenní příběhy lidí z různých koutů Česka a zajímavosti či lokální problémy, které se jich přímo týkají,“ vysvětlil šéfredaktor CNN Prima NEWS Pavel Štrunc.

Pořad bude začínat každý všední den od 17:00. Za moderátorským pultem diváky přivítá Markéta Fialová, která spolu s týmem editorů a redaktorů připravovala ZPRÁVY Z REGIONŮ několik měsíců. „Zajímají nás životy lidí i v těch nejodlehlejších místech republiky. I tam chceme mít své reportéry. Informovat o dění, které jiným celoplošným médiím může uniknout, ale pro obyvatele regionů je důležité,“ popsala Fialová.

„Samozřejmě sázíme na naše štáby v krajích, ale já se těším i na to, že přispěvateli budou také naši diváci, chceme jim být co nejblíž a potkávat se s nimi,“ doplnila moderátorka.

Štáby CNN Prima NEWS proto budou pravidelně vyjíždět do různých částí Česka. Připravovat budou také speciály moderované přímo z míst dění v daných krajích. Aby mohly být ZPRÁVY Z REGIONŮ všude, spojí CNN Prima NEWS postupně síly s krajskými reportéry MF DNES a regionálním Deníkem.

„Ani sebelepší reportér nezvládne být na dvou místech najednou. Věřím, že nám tato na českém poli unikátní spolupráce umožní nabízet komplexní a zábavný regionální servis z míst, která diváci důvěrně znají. Témata si budeme vybírat my a my budeme mít také úplnou kontrolu nad jejich zpracováním od jednotlivých redaktorů,“ dodal Štrunc.

Spolupracujícím redaktorům bude pro živé vstupy či natáčení reportáží stačit mobilní telefon. Nebude nutné zapůjčovat techniku ani kameramany. Tým ZPRÁV Z REGIONŮ díky tomu získá přístup k tématům od desítek redaktorů z MF DNES a regionálních redakcí Deníku.

„MF DNES má velmi silné krajské redakce. Vzhledem k práci pro zpravodajský portál iDNES.cz má navíc mnoho redaktorů blízko i ke zpracovávání audiovizuálních materiálů. Díky naší spolupráci dostanou příležitost se dál zdokonalovat. Jsem proto rád, že můžeme spojit síly se CNN Prima NEWS a využít to nejlepší z obou stran,“ řekl ke spolupráci ředitel strategického rozvoje skupiny MAFRA František Nachtigall.

„Ve spolupráci se CNN Prima NEWS vidíme zajímavou příležitost pro obě strany. Deník má nejsilnější síť novinářů rozprostřenou do všech okresů celé České republiky, proto můžeme divákům nabídnout unikátní souhrn událostí, a to až z místa jejich bydliště, z jejich blízkého okolí. Reportéři Deníku totiž události v regionech nejen zpracovávají, ale na vlastní kůži je i žijí,“ připojil ředitel redakcí Deníku Roman Gallo.

CNN Prima NEWS kromě nového pořadu v únoru nabídne ještě několik dalších dílčích změn. Ranní show Libora Boučka NOVÝ DEN bude o hodinu delší a končit bude v 10 hodin. V tu chvíli naváže posílené kontinuální zpravodajství, které nabídne přísun nejaktuálnějších informací až do 12:30, kdy startuje diskuzní pořad INTERVIEW.


Video