Logo Českého rozhlasu

Logo Českého rozhlasu | foto: ČRo

Poslední předvolební debata patří Českému rozhlasu

  • 1
Čas předvolebních debat vyvrcholí v pátek 8. října diskusí v Českém rozhlase. Zástupci osmi stran, hnutí či koalic s největšími preferencemi se utkají v debatě, kterou budou živě přenášet Český rozhlas Radiožurnál a Český rozhlas Plus. Debata začíná ve 12 hodin a končí minutu před zahájením hlasování, ve 13:59.

Více než stominutová debata za účasti publika zakončí finální fázi předvolebního vysílání obou zpravodajských stanic Českého rozhlasu. Ty od počátku září přinášely posluchačům informace o všech kandidujících subjektech prostřednictvím několika speciálních pořadů.

Volby do Poslanecké sněmovny 2021 na iDNES.cz

Do závěrečné superdebaty byli pozváni ti, jimž průzkumy z posledních tří měsíců v průměru přisuzují více jak 3 % získaných hlasů: Andrej Babiš (ANO), Petr Fiala (SPOLU), Ivan Bartoš (Piráti a STAN), Tomio Okamura (SPD), Vojtěch Filip (KSČM), Robert Šlachta (Přísaha), Jan Hamáček (ČSSD) a Zuzana Majerová Zahradníková (Trikolóra).

Společnou debatu lídrů moderuje ředitel Zpravodajství Českého rozhlasu Jan Pokorný.

Speciální volební vysílání chystá Český rozhlas i po uzavření volebních místností. V sobotu 9. října od 14 do 20 hodin nabídnou stanice Radiožurnál a Plus multimediální Volební speciál. V největším rozhlasovém studiu S1 v Praze na Vinohradské třídě ho budou moderovat Jan Pokorný a Jan Bumba. Šestihodinové vysílání nabídne živé vstupy ze všech volebních štábů, reakce politiků a analýzy výsledků voleb.

Český rozhlas spustil novou stanici nejen pro seniory Pohoda

Volebním výsledkům a jejich prvním dopadům v praxi se bude věnovat i Povolební speciál – rozhodnuto v neděli 10. října. Moderátor Tomáš Pancíř v něm s hosty rozebere, co výsledky voleb budou znamenat pro další vývoj v České republice. Hodinový pořad odvysílají také stanice Český rozhlas Radiožurnál a Český rozhlas Plus.

Volební speciály na iDNES.cz, na pondělní superdebatu naváže sobotní studio


Video