Požár katedrály Notre-Dame v Paříži (15. dubna 2019)

Požár katedrály Notre-Dame v Paříži (15. dubna 2019) | foto: Reuters

Vltava bude živě přenášet koncert na podporu Notre-Dame

  • 15
Stanice Českého rozhlasu Vltava bude v úterý 23. dubna večer přenášet živě koncert předních pražských orchestrů. Výtěžek z dobrovolného vstupného poputuje na obnovu pařížské katedrály Notre-Dame. Koncert se nakonec nebude konat v chrámu sv. Víta, ale ve Dvořákově síni Rudolfina.

Nejsilnější momenty z požáru Notre-Dame

Změnu místa oznámil mluvčí České filharmonie Luděk Březina.

Organizátoři chtěli koncert uspořádat původně ve svatovítské katedrále, ale podle Březiny není z technických důvodů zorganizování takové akce během několika dní možné.

V úterý 23. dubna se od 21.10 hodin rozezní Stabat Mater Antonína Dvořáka v podání vybraných hráčů předních pražských orchestrů pod taktovkou hlavního hostujícího dirigenta České filharmonie Tomáše Netopila. Informoval o tom Český rozhlas v tiskové zprávě.

„Pro Český rozhlas je do jisté míry ctí a vlastně i povinností tímto způsobem přispět k mimořádné akci – pomoci sbírce, která se rozjíždí na podporu a obnovu katedrály Notre-Dame. Český rozhlas pojí velké přátelství s Radio France a obecně si myslím, že celá česká společnost má k Francii velmi blízko,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Benefiční koncert pořádá Česká filharmonie ve spolupráci se Symfonickým orchestrem Českého rozhlasu, Symfonickým orchestrem hlavního města Prahy FOK, PKF – Prague Philharmonia a kolektivními tělesy Národního divadla a Státní opery.

Koncert živě odvysílá i stanice ČT art.

V Notre-Dame není vyhráno. Zjišťuje se stav kleneb, řekli hosté v Rozstřelu:


Video