Český rozhlas

Český rozhlas

Uchazeči mají poslední šanci hlásit se na post šéfredaktora Vltavy

  • 1
V pondělí 7. ledna končí lhůta pro doručení přihlášek do interního výběrového řízení na nového šéfredaktora stanice Českého rozhlasu Vltava. Následovat bude hodnocení nabídek a pohovory. Jméno nástupce Petra Fischera vedení rozhlasu oznámí na konci ledna.

Předpokládaný termín nástupu nového šéfredaktora stanice je 1. února. S dosavadním šéfredaktorem Petrem Fischerem rozhlas totiž ke konci roku neprodloužil smlouvu.

Fischerova nástupce vybere komise složená mimo jiné ze dvou zaměstnanců Vltavy. Kandidáti budou muset předložit návrh programové koncepce stanice v letech 2019–2021. Uchazeč musí být vysokoškolák s nejméně pěti lety praxe v médiích, z toho třemi roky v Českém rozhlase (ČRo).

Fischer podle vedení ČRo nesplnil zadané úkoly a stanice dál stagnuje, proto mu vedení neprodloužilo smlouvu. Fischer ČTK sdělil, že pro reformu vysílání stanice nedostal dost času ani slíbenou podporu. Podle svých slov na přepracování vysílání Vltavy dostal rok, zatímco na projekt zásadní proměny stanice jsou třeba nejméně tři roky.

Na Fischerovu podporu podepsala petici zhruba tisícovka umělců, politiků i vysokoškolských pedagogů.


Video