ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Český rozhlas

Český rozhlas chystá sportovní stanici, kde bude znít rocková hudba

  • 19
Český rozhlas hodlá do července spustit speciální digitální program, který bude kombinovat sportovní zpravodajství a přenosy a rockovou hudbu. Na středeční schůzi Rady Českého rozhlasu to řekl generální ředitel veřejnoprávního rozhlasu René Zavoral, píše server Médiář.

„Mohu naznačit, že plánujeme těsně před olympiádou spustit něco, co bude vyloženě sportovním rádiem, speciální digitální rádio, jehož hlavním formátem bude rocková hudba. Rock a sportovní informace, to je konglomerát, který do sebe dobře zapadá,“ cituje Médiář Zavorala.

O projektu nazvaném ČRo Sport Rock mluvil René Zavoral už před pěti lety. Ve středu podle serveru potvrdil, že se stanicí se počítá do digitálních sítí.

Samostatné sportovní vysílání měl Český rozhlas už dříve, například loni na jaře sportovní rádio Radiožurnál Sport přinášelo přímé přenosy, rozhovory a reportáže z mistrovství světa v hokeji.

V roce 2018 si zase na čtvrt milionu posluchačů prostřednictvím webových stránek a mobilních aplikací naladilo digitální stanici Český rozhlas Radiožurnál – olympijský speciál.


Video