Chirurg Pavel Pafko

Chirurg Pavel Pafko | foto: Petr Topič, MAFRA

Rozhlasovou anketu Šarmantní osobnost vyhrál Pavel Pafko

  • 0
Vítězem třiadvacátého ročníku ankety Českého rozhlasu Šarmantní osobnost roku posluchači zvolili lékaře Pavla Pafka. Hlavní cenu Zlaté slunce akademické sochařky Dagmar Štěpánkové Černé převzal z rukou herečky Elišky Balzerové, která tuto cenu získala v roce 2010.

V internetovém hlasování patří prvenství herci Janu Přeučilovi a cenu za spolupráci s Českým rozhlasem v roce 2018 obdržel loňský vítěz internetového hlasování David Deyl, informoval Český rozhlas v tiskové zprávě.

Dalšími hosty slavnostního večera v královéhradeckém Kongresovém centru Aldis byli kromě oceněných zpěváci Josef Vágner a Kamila Nývltová, kteří zazpívali za doprovodu Rozhlasového Big bandu Gustava Broma.

Filmově laděný večer zpříjemnila svými písněmi i vokální skupina Gentlemen Singers. Překvapením večera byli osobní asistent zpěváka Freddie Mercuryho Peter Freestone a Muž roku 2018 a zároveň čtvrtý nejkrásnější muž světa Jiří Kmoníček.

Zábavný program, který moderovali Lada Klokočníková a Miroslav Vaňura, vysílaly v přímém přenosu stanice ČRo Hradec Králové, ČRo Pardubice a ČRo Dvojka. Diváci jej mohli sledovat i prostřednictvím kanálu YouTube Českého rozhlasu.

Smyslem ankety, která vznikla v královéhradeckém rozhlase v roce 1996, je hledat a oceňovat charismatické osobnosti. Vítězi předchozích ročníků se na základě hlasování posluchačů stali například Marek Eben, Zdeněk Svěrák, Zdeněk Troška, Vladimír Čech, Květa Fialová, Radovan Lukavský, Marie Rottrová, Jiřina Jirásková, Karel Gott, Hana Maciuchová, Viktor Preiss.


Video