ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Jiří Benák, iDNES.cz

Česká televize má nová zpravodajská studia v Plzni a Ústí nad Labem

  • 6
Česká televize otevírá dvě nová regionální studia v Plzni a v Ústí nad Labem. Plzeňské studio začíná fungovat v pondělí 16. září, z Ústí se začne vysílat o den později, informuje server Médiář.

„Základem zpravodajského týmu v Plzni a v Ústí nad Labem jsou zkušení redaktoři, kteří se dosud podíleli na výrobě informačních bloků ze severovýchodu a jihozápadu Čech,“ uvedl pro Médiář šéfredaktor regionálního zpravodajství Michal Klokočník.

Kromě reportáží pro stanici ČT24 a pro pořad Zajímavosti z regionů budou zpravodajové připravovat příspěvky pro zpravodajskou relaci Události v regionech na ČT1 a ČT24. Česká televize (ČT) nabízí téměř dvě hodiny regionálního zpravodajství denně.

„Právě posilování lokálního kontextu ve vysílání je jedním z dlouhodobých cílů, který jsme si stanovili. V tomto směru jsme učinili významný krok před třemi lety, kdy jsme otevřeli studia v Budějovicích a v Hradci. Díky otevření Plzně a Ústí nyní máme zázemí pro zpravodajské pokrytí všech regionů Česka,“ sdělil serveru generální ředitel ČT Petr Dvořák.

Podobu nových studií navrhl nedávno zesnulý architekt Michael Klang, který se podílel i na přípravě zázemí pro zpravodajské posádky na jihu a východě Čech. Studia disponují vlastní odbavovací režií a mobilní přenosovou technikou i zpravodajskou střižnou. Kromě hlavních vysílacích studií mohou redaktoři využívat i menší studia s klíčovacím pozadím.

Česká televize má regionální studia i v Brně, Ostravě, Hradci Králové a Českých Budějovicích.


Video