| foto: Mediahub

Časopis Penthouse končí s tištěnou verzí. Bude jen digitální

Populární časopis pro pány už bude vycházet pouze v digitální podobě.

Populární erotický časopis Penthouse končí s vydáváním tištěné verze. Podle serveru CNBC, který citoval prohlášení vydavatele, jsou jedním z důvodů přechodu na čistě online verzi finance. Penthouse už roky bojuje s nepříznivou finanční situací, v září 2013 dokonce vydavatel časopisu vyhlásil bankrot. Tištěná verze časopisu Penthouse je už od roku 2008 ztrátová.

"Nabídneme čtenářům nový způsob, jak si budou moct vychutnat nejlepší světový časopis pro dospělé," uvádí se v prohlášení. "Přetvořili jsme jej podle preferovaného způsobu konzumace obsahu. Digitální verze Penthouse bude mít všechno, co čtenáři znají a milují v tištěném časopise. Veškerý obsah bude proměněn tak, aby si čtenáři vychutnali sílu digitálního zážitku."

Jedno z nejslavnějších čísel Penthouse s Miss America na obalu. Prodalo se ho 3,5 milionu kopií.

Časopisy pro pány prožívají náročné časy. Už loni v listopadu ohlásil přímý konkurent, časopis Playboy, že nebude publikovat fotky nahých žen. Jak tehdy uvedl časopis Fortune, časopisy pro dospělé nemohou v internetovém věku dost dobře konkurovat alternativám zdarma. Sex neprodává, protože Internet je zaplaven neuvěřitelným množstvím pornografie zdarma.

Přitom Penthouse byl jednu dobu snad i slavnější než Playboy. Když v září 1984 uveřejnil nahé fotografie Vanessy Williams, která byla tehdy platnou Miss America, Penthouse ze stánkpů mizel raketovým tempem. Čísla se prodalo 5,3 miliónu kopií. Takové prodeje už tedy Penthouse mít nebude - nyní končí s tištěnou verzí a bude se soustřeďovat na online obsah. Ze strategického hlediska je to podle vydavatelů nutnost: "Tento krok udrží Penthouse konkurenčněschopným i do budoucnosti. Naše obrazové materiály se budou výborně propojovat s psaným obsahem a videem," prohlásil Jonathan Buckheit, výkonný ředitel FriendFinder Networks (vydavatelé Penthouse).


Video