Karolina Kurková na prvních fotkách po porodu.

Karolina Kurková na prvních fotkách po porodu. | foto: Instinkt

Časopis Instinkt končí. Jaromír Soukup zavírá už druhý titul během roku

  • 6
Časopis Instinkt končí, posledním číslo vyjde v říjnu, píše server Médiář. V létě skončil i magazín Faktor Soukup, který se předtím změnil z týdeníku na měsíčník. Mediální dům Jaromíra Soukupa Empresa Media tak končí s vydáváním dalších titulů.

Daniel Köppl, výkonný ředitel vydavatelství Empresa Media, které titul produkuje, ukončení vydávání Instinktu podle Médiáře nekomentoval.

Instinkt začínal v roce 2002 jako týdeník, ve vydavatelství Mediacop Sebastiana Pawlowského. Postupně změnil zaměření z reportážního na společenské. V roce 2011 ho Pawlowski prodal. Empresa Media titul letos od května převedla na měsíčník.

V červenci Instinkt podle kanceláře ověřování nákladů tisku ABC ČR prodal přes 28 tisíc výtisků, jako týdeník v dubnu pak přes 15 tisíc výtisků.

Mediální dům Empresa Media, který spoluvlastní Jaromír Soukup, loni už ukončil vydávání měsíčníků Popcorn a Top dívky a zbavil se i titulů MarketingSalesMedia a Animáček.

Z tištěných časopisů tak Empresa Media vydává týdeníky Týden a Sedmička nebo čtrnáctideník Exkluziv a měsíčník Interview.


Video