| foto: Mediahub

Burda Praha prodala herní portál Hrej.cz firmě Xzone

Vydavatelství Burda prodalo online herní portál a magazín Hrej.cz společnosti Xzone, která provozuje stejnojmenný internetový obchod a síť prodejen se zaměřením na počítačové a konzolové hry. Burda to dnes uvedla v tiskové zprávě, cenu nezveřejnila.

Oba subjekty se dohodly, že Burda bude nadále prodávat 50 procent reklamního prostoru Hrej.cz svým obchodním partnerům, a to po dobu jednoho roku.

"Burda Praha se plně zaměří na zhodnocení digitálního potenciálu lifestylových značek a chce se soustředit na investice do vývoje spojeného s poskytováním prémiového obsahu," uvedla generální ředitelka Burdy Petra Fundová.

Herní portál Hrej.cz nabízí články, recenze a další obsah ze světa her a digitální zábavy. Web pokrývá důležité herní platformy současnosti, a každý týden přináší živé herní videopřenosy. Na Hrej.cz průměrně měsíčně zavítá až 82.000 návštěvníků a web generuje v průměru přes 1,45 milionu zhlédnutých stránek.

Burda Praha je jedním z největších vydavatelství v České republice, vydává 40 časopisů a provozuje širokou škálu online projektů. Auditovaný zásah je celkem 3,8 milionu čtenářů a uživatelů měsíčně. Burda Praha patří do skupiny Burda International, člena holdingu Hubert Burda Media. Burda International je aktivní ve 24 zemích, vydává přes 320 titulů a zaměstnává více než 2800 lidí.


Video