Bílý dům, White House, USA.

Bílý dům, White House, USA. | foto: Reuters

Zástupce tiskové mluvčí Bílého domu rezignoval, vyhrožoval novinářce

  • 8
Zástupce tiskové mluvčí Bílého domu T. J. Ducklo v sobotu rezignoval. Stalo se tak den poté, co byl suspendován kvůli výhrůžkám novinářce, která chtěla napsat o jeho vztahu s jinou reportérkou.

Časopis Vanity Fair v pátek s odkazem na dva nejmenované zdroje napsal, že Ducklo vyhrožoval novinářce serveru Politico Taře Palmeriové ve snaze zabránit vydání zprávy o jeho vztahu s novinářkou Axios Alexi McCammondovou. 

Údajně novinářce Politica po telefonu řekl „zničím vás“. Podle Vanity Fair rovněž Ducklo nevybíravě Palmeriovou obvinil, že na McCammondovou žárlí.

Mluvčí Bílého domu Jen Psakiová v pátek oznámila, že Ducklo byl na týden postaven mimo službu bez nároku na plat. Ducklo podle Psakiové uznal, že jeho chování nesplňovalo standardy stanovené prezidentem Joem Bidenem. Doplnila přitom, že Ducklo novinářce poslal osobní vzkaz, v němž napsal, že svého jednání hluboce lituje.

V sobotu pak Ducklo rezignoval. V prohlášení uvedl, že je zdrcen tím, že „zklamal své kolegy v Bílém domě a prezidenta Bidena a že jim způsobil potíže“. 

„Žádná slova neodkážou vyjádřit mou lítost a znechucení nad mým chováním,“ napsal Ducklo. „Použil jsem slova, která by žádná žena nikdy neměla od nikoho slyšet, zvlášť pak ne v situaci, kdy se jen snaží dělat svou práci. Byla to odporná, neuctivá a nepřijatelná slova,“ dodal.

Agentura AP uvedla, že se jedná o první odchod z nové administrativy, necelý měsíc po nástupu prezidenta Joea Bidena do úřadu.

,

Video