Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Tomáš Krist, MAFRA

Empresa Media byla předloni ve ztrátě, Barrandov vykázal zisk

  • 0
Výsledky společnosti Empresa Media Jaromíra Soukupa se předloni výrazně neměnily. Mediální společnost zakončila rok 2017 s vyššími tržbami než v předešlém roce, ale ze ztráty se nevymanila, píše server MediaGuru.

Ze zprávy za rok 2017 vyplývá, že příjmy Empresa Media se zvýšily v segmentu digitálních a elektronických médií. Rostly i příjmy z prodeje reklamního prostoru v produktech vydavatelství, uvádí MediaGuru.

Od roku 2015 je investorem a vlastníkem 49% podílu skupiny Empresa Media čínská firma CEFC. Zbylý 51% podíl drží Jaromír Soukup. Empresa Media je pak sesterskou společností skupiny Médea.

Do skupiny Empresa Media patří i společnosti Barrandov Televizní Studio, provozovatel televizních stanic skupiny Barrandov, produkční společnost Real TV a v roce 2017 do skupiny patřilo i vydavatelství Empresa Media Slovakia.

Firma Barrandov Televizní Studio měla v roce 2017 skončit v zisku zhruba sedm milionů korun. V mírném zisku zůstala i Real TV, naopak Empresa Media Slovakia byla v roce 2017 ztrátová. Ta se podle MediaGuru loni stáhla z trhu.

Do potrfolia Empresa Media patří časopisy Týden, Instinkt, Sedmička, Exkluziv, Interview, Faktor Soukup, Sedmička Křížovky, Naše životy, Sedmička XXL křížovky a Týden Historie, servery Týden.cz a PC Tuning.

Naopak loni z pultů zmizely časopisy Popcorn, Top dívky, MarketingSalesMedia a Animáček.

Soukup ve středu oznámil, že zakládá vlastní politické hnutí LIST Jaromíra Soukupa.


Video