Diskuze

VODAČKA: Děti učíme fungovat v přírodě. Vaříme na ohni a mobil má zákaz

Sjížděla divoké peřeje indických či amerických řek, stejně jako líné „voleje“ v Česku. Posledních deset let trénuje dětský vodácký oddíl. „Vodáctví je český fenomén. Je to taková lacinější dovolená,“ říká vodačka Hana Žambůrková. S dětmi táboří „postaru“. Vaří se na táborovém ohni a elektronické hračky mají zákaz.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"Málo jezdíme na Moravu, protože to je daleko" - tolik citát. Morava je opravdu z Česka daleko a především - není v Česko, ale rozkládá se východním směrem od něj.

0 0
možnosti

T66o98m74a11s 82V49r39l95i46k

12. 7. 2015 16:45

Ten taborak vam zavidim. Tady v Britske Kolumbii jak jen zacne trochu hezke pocasi, je celoplosne vyhlasen zakaz rozdelavani ohnu.

1 0
možnosti

Tohle je záslužná činnost, vedení dětských oddílů, kde se pracuje v partě a nejede si každej sólo. Občas je to asi o nervy, ale holt to není pro notorické grázlíky. Všechna čest.

2 0
možnosti

Nejakou dobu jsem se bal, ze klasicke tabory pod stanem a varenim na ohni uz vymizely. Jsem moc rad, ze se jeste najdou, ze  na ne deti jezdi a hlavne, ze se porad jeste najdou lidi, co s detmi ve svem volnem case pracuji. Co si tak vzpominam na sve casy, kdy jsem postupne delal instruktora, zdravotnika, vedouciho i hlavniho vedouciho na tabore, tak to byvalo s detmi obcas narocne a hlavne, clovek byl porad jednou nohou v kriminale. Slecna ma muj velky respekt. R^

2 0
možnosti

Super rozhovor, paní moc fajndím. Na vodu též jezdím od dětství, ráda bych  dopřála vodácký tábor i dětem, ale upřímně nevím, překonám-li svůj strach o ně... Dnes si říkám, že rodiče měli opravdu železný nervy...

5 0
možnosti

V dobe, kdy jsem delal na tabore vedouciho mi moje vlastni matka rekla, ze by se mnou svoje deti na tabor nepustila ;-D, ale jinni rodice me/nam duverovali a vzdy jsme dovezli vsechny deti zive (tim nerikam, ze zdrave). Ono to asi zalezi na uhlu pohledu. Dneska je hlavni, aby jste vedela, s kym deti jedou a ze o ne bude spravne postarano. A tim nemam na mysli, ze by si nemely zadrit trisku nebo odrit koleno.

1 0
možnosti

Pani vodačce doporučuji Moravu a do loňska mohla i Ploučnici, pokud chce tábořit bez kempů.

0 0
možnosti

Moment, co je nového na Ploučnici? Jeli jsme ji v letech '11 a '12 a doufám, že se tam ještě v dohledné době podívám.

Moravu jsme měli v úmyslu jet letos, ale asi odložíme ve prospěch některé bližší řeky, je to tam lán cesty.

1 0
možnosti

Tak jak tady autory často kritizuji, tak je potřeba také někdy pochválit. Tenhle seriál je povedený. Ukazuje, že tu existují normální lidé, normální problémy a "obyčejné" radosti. Lidem, kteří se ve volném čase věnují dětem, patří velký dík. Stejně jako autorovi nebo autorům seriálu.

31 0
možnosti
Foto

Kéž by to u nás bylo s odpadky tak jako v USA.U řek a nejen tam by bylo čisto.Někdy je mi až na blití s toho, co plave ve vodě, leží na dně, nebo se povaluje po břehu.

5 2
možnosti

jojo, nemusí to být "jako v USA", ale obecně bordel v přírodě je opravdu smutná záležitost kvůli neúctě člověka k prostředí, ve kterém žije. Někde na jihu (itálie atd.) je to ještě horší, ale k naší situaci - proč jsou statisíce nezaměstnaných a přitom bordel v přírodě či v ulicích..?

10 0
možnosti