náhledy
"Drahé polovičky z nás cítí rybinu ještě několik dní," směje se brněnský prodejce vánočních kaprů Jiří Kazda.
Autor: Anna Vavríková, MAFRA
Každý den prodají stánkaři mezi brněnskými sídlišti Líšeň a Vinohrady zhruba tunu ryb. Přibližně polovinu na přání kuchají.
Autor: Anna Vavríková, MAFRA
Za kompletní servis s vykucháním a vyčištěním obvykle připlácejí ženy, vypozoroval prodejce.
Autor: Anna Vavríková, MAFRA
Jako kuchař je Jiří Kazda zvyklý pracovat bez rukavic. Ruce poškozené od ostrých kapřích ploutví se mu následně hojí celé svátky.
Autor: Anna Vavríková, MAFRA
Prodejci kaprů mají i šestnáctihodinové šichty. Každé ráno musejí na sádkách naložit do železné kádě na nákladním autě čerstvou várku ryb.
Autor: Anna Vavríková, MAFRA
"Drahé polovičky z nás cítí rybinu ještě několik dní," směje se brněnský prodejce vánočních kaprů Jiří Kazda.
Autor: Anna Vavríková, MAFRA