náhledy
Kreslení našlehaným mlékem vypadá jednoduše, ale vytvoření bezchybného obrázku vyžaduje roky praxe.
Autor: Jiří Salik Sláma, MAFRA
„Rozhodl jsem se být rebel,“ říká barista Michal Stec. Rebelství v přístupu ke kávě je podle něj spojujícím článkem všech kávových nadšenců.
Autor: Jiří Salik Sláma, MAFRA
Podle Michala Stece, když jednou ochutnáte výběrovou kávu, tak poznáte rozdíl od běžné distribuce v supermarketech. Lidé jen musí chtít.
Autor: Jiří Salik Sláma, MAFRA
„Vyváženost je v kávě to nejdůležitější,“ říká Michal Stec.
Autor: Jiří Salik Sláma, MAFRA
Metr čtvereční kolem kávovaru je baristovo výsostné území.
Autor: Jiří Salik Sláma, MAFRA
„Káva je moje krevní skupina,“ stojí na nápisu na kavárně. Heslo, pod které by se podepsal nejeden fanoušek dobré kávy.
Autor: Jiří Salik Sláma, MAFRA
Správný kávovar má na výsledek velký vliv. Podle Michala Stece jde však hlavně o lidi, kteří kávu dělají. Dobrý barista zvládne udělat dobrou kávu i na špatném stroji.
Autor: Jiří Salik Sláma, MAFRA
Důležitý je i hrneček. Ke každému druhu přípravy přísluší vlastní druh.
Autor: Jiří Salik Sláma, MAFRA