Tomáš Zima | foto: Ladislav Křivan, MAFRA

Zeman se musí šetřit, byl disciplinovaný pacient, říká jeho lékař

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Prezident Miloš Zeman ve čtvrtek dopoledne opustil nemocnici, večer se kvůli nákaze koronavirem vrátil zpět. Příznaky prý ale nemá. „Je seniorem a má chronické onemocnění, které je stabilizované,“ řekl šéf lékařského konzilia Tomáš Zima v rozhovoru, který vznikl před náhlým návratem prezidenta do Ústřední vojenské nemocnice.

Prezident byl po 46 dnech propuštěn z Ústřední vojenské nemocnice. Podle nemocnice se jeho zdravotní stav výrazně zlepšil. Souhlasíte s propuštěním, máte z toho radost? (rozhovor se konal ještě před večerním oznámením, že se prezident do nemocnice vrací kvůli covidu, pozn. red.)
Jsem rád, že se panu prezidentovi daří dobře. Jeho stav se výrazně zlepšil v průběhu hospitalizace. Osobně bych byl ještě spíš pro variantu propustky na několik dní, aby se to celé vyhodnotilo, ale pan prezident si přál vykonávat úřad prezidenta z Lán, což je možné. Je tam zajištěna ošetřovatelská péče 24 hodin. 

Věřím tomu, že pan prezident zná svůj zdravotní stav a chce – a to mi už řekl i při mé první návštěvě – naplnit vůli, kterou mu dali ve volbě občané. Bere to jako své poslání.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video