ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Pavla Matějů, iDNES.cz

V Egyptě zemřel český turista. Zkolaboval ve vodě, nepodařilo se jej oživit

  • 62
V pátek dopoledne zemřel na pláži v egyptském hotelovém resortu český turista. Jeho smrt už potvrdilo také ministerstvo zahraničí. „Další podrobnosti zjišťujeme,“ uvedla mluvčí ministerstva zahraničí Lenka Do. Až po dvaceti minutách přiběhl personál s kyslíkovou bombou, popsala svědkyně události.

Událost popsala pro CNN Prima News česká turistka, která se v destinaci nachází. K incidentu mělo dojít kolem 11:30 na pláži hotelového resortu Solymar Soma Beach.

„Kamarádka, která se zrovna koupala v moři, viděla, jak paní táhne svého manžela z vody. Prý se k ní v jednu chvíli otočil zády, spadl do vody a přestal vnímat. Nejspíše zkolaboval a nalokal se,“ popsala turistka.

K ženě se ihned rozeběhlo na pomoc několik turistů, kteří ji pomohli vytáhnout manžela z vody. Podle turistky přispěchala na pomoc také žena ze Švýcarska, která začala muži poskytovat první pomoc.

V Egyptě zemřel český turista na selhání srdce, potíže měl i jeho syn

„V tu chvíli se tam seběhli také animátoři, barmani a další personál hotelu,“ popisuje Češka s tím, že plavčík údajně přiběhl až po několika minutách. „Seděl ve své boudě, která se nacházela asi 100 metrů odtud,“ doplnila.

Následně začali volat o pomoc. „Až tak po dvaceti minutách přiběhl někdo s kyslíkovou bombou. Muž už měl v tu chvíli modrou hlavu a nohy, necirkulovala mu zřejmě krev. Ani nevím, jestli měl puls. Ostatní říkali, že ne,“ vylíčila turistka.

Podle ní se někteří kolemjdoucí snažili pomoc, nicméně popisuje, že došlo k jistému pochybení ze strany hotelu. Na místo po několika minutách přijeli také záchranáři. Autem se však nemohli dostat na pláž.

V Tyrolsku se na řece Isel utopil český turista. Sjížděl řeku na raftu

„Když přišli nějací doktoři, jen stáli a dívali se na tu Švýcarku, která se pokoušela muži dávat dýchání z úst do úst a dělala mu masáž srdce. S masáží srdce se pak střídala s nějakým doktorem, který jako doktor ani nevypadal. Vypadalo to, jakoby mu skákal po břiše a ne po hrudníku,“ řekla.

Čecha se však nepodařilo zachránit. Turistka popisuje, že muže následně naložili na plážové lehátko a odnesli nezakrytého přes celý rezort pryč. Následně hovořila i s manželkou zesnulého, která potvrdila, že muž neměl žádné problémy se srdcem ani netrpěl žádnými jinými zdravotními problémy.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video