Devatenáct kilometrů mezi Mělníkem a Českou Lípou ujedou motorkáři za osm minut. Ilustrační foto.

Devatenáct kilometrů mezi Mělníkem a Českou Lípou ujedou motorkáři za osm minut. Ilustrační foto. | foto: Profimedia.cz

Žena píše kvůli motorkářům policejnímu prezidentovi

  • 269
Zoufalá žena z Nového Berštejna na Českolipsku se obrátila otevřeným dopisem na policejního prezidenta Vladislava Husáka. Obcí, ve které žije, denně projedou stovky bezohledných motorkářů. Silnice I/9 je totiž vyhlášená pro hazardní jízdy.

Marketa Slezak, která v Novém Berštejně žije na stejnojmenném zámku, tak učinila další krok v boji proti motorkářům, kteří ohrožují obyvatele několika obcí na trase z Liběchova na Kokořínsku do Nového Berštejna.

"Denně jsme ohrožováni stovkami anonymních motorkářů. Hluk z nepřijatelně upravených a vykuchaných výfuků motorek obtěžuje už více než dva roky tisíce lidí," píše Slezak.
 
Podporují ji také starostové osmi obcí. Úřady si podle Slezak problém přehazují. "Všechny naše závěry vedou k tomu, že je to právě policie, v jejímž čele stojíte Vy osobně, kdo je za tak neúnosnou situaci odpovědný," uvádí v dopise Husákovi.

Únik informací
Požaduje po něm i odpověď na otázku, jak je možné, že z policie unikají informace o zátazích na motorkáře. Ti se o nich dočítají na svých webech den před plánovanými jízdami.

Na to poukazují i lidé žijící na trase z Liběchova po Dubou. Ti podali na práci policie stížnost k inspekci ministra vnitra. Naznačují v ní možnost korupce ze strany policie.

"Důkaz nemáme. Ale je divné například to, že motorkáři předem o policejních akcích vědí," řekla už dříve Anneliese Beníšková, starostka Medonos, kudy motorkáři také projíždějí.

Na svých stránkách podle ní uvádějí, že na silnici vedoucí Kokořínskem lze 19 kilometrů ujet za osm minut, což znamená jet průměrnou rychlostí přes 140 kilometrů v hodině.

Policie se tvrzení, že proti motorkářům nic nedělá, brání. Silnici mezi Prahou a Českou Lípou se podle mluvčí mělnických policistů Radomily Felgrové věnuje víc než jiné.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video