Zemanovci na srazu amerických aut. Ceny pro ty nejkrásnější předával i zpěvák

Zemanovci na srazu amerických aut. Ceny pro ty nejkrásnější předával i zpěvák Daniel Hůlka. | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Zemanovci zneužili sraz amerických aut, zlobí se ocenění majitelé vozů

  • 364
Zemanovci s Danielem Hůlkou si pro svou předvolební kampaň nezvolili ideální místo k propagaci. Přijeli na šestý ročník setkání majitelů amerických aut a těm nejhezčím tam v sobotu předával ceny předseda strany Zdeněk Štengl společně se zpěvákem. Úspěch ale nesklidili, spíše naopak.

Na srazu se ukázalo, že Zemanovci a příznivci zaoceánských vozů nebylo nejšťastnější spojení. Mentalita majitelů amerických aut je přece jen poněkud odlišná od příznivců prezidenta a jeho strany.

"Myslím, že s tím bude problém. Mezi majiteli amerik asi žádný volič Zemanovců není," řekl ještě před začátkem akce Jiří Kaplan, jeden z majitelů šestimetrových aut.

A měl pravdu. Jeho slova potvrdila i Ivana Kožená, které cenu předával právě Daniel Hůlka. "Měla jsem ho jako zpěváka docela ráda, ale tím, že je tady za Zemanovce, u mě skončil," řekla.

Vedení strany si přesto akci pochvalovalo. "Setkalo se to s ohromným úspěchem, o politice nepadlo ani jedno slovo," uvedl po akci Miroslav Matějka z SPOZ.

Zní to ale, jako by byl na jiné akci než přítomní reportéři MF DNES. "My vás nevolíme!" znělo z davu lidí, když cenu majiteli amerického bouráku předával předseda strany Zdeněk Štengl.

Americký styl je se Zemanovci neslučitelný

Snad nejvíce "vytočení" z přítomnosti Zemanovců byli manželé Trojanovi z Prachatic.

"Nestydím se za svůj názor. Na srazu amerických aut se stala příšerná věc. Strana práv občanů Zemanovci tuto příležitost zneužila, čemuž se říká chucpe," uvedl Václav Trojan.

Podle něj je americký styl a pohled na svět zcela neslučitelný s politickým stylem Zemanovců.

"Kdyby prezentovali, že mi cenu bude předávat představitel Zemanovců, tak bych sem ani nechodila. A Dana Hůlky jsem si dnes začala hluboce nevážit," uvedla Trojanova žena Jana.

Bez ohledu na sklizenou kritiku se však vedení strany po akci shodlo, že nominace Daniela Hůlky na kandidátku pro parlamentní volby je správná cesta k úspěchu.

"Chceme nominovat odborníky a pan Hůlka je jedním z nich," uvedl předseda Štengl na dotaz, zdali není Hůlka jen lovcem voličských hlasů na mediálně známou tvář.

"Nejsem tam jako profláklý obličej, chci něco změnit. Vím, že to zní naivně a frázovitě, ale jsem připraven kandidovat jako pracovitý občan," poznamenal Hůlka.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video