Zemanovi jsou odporní lidé měnící pohlaví, chtěl by protest heterosexuálů

  • 1439
Pro obří demonstraci heterosexuálů, na níž by přišly miliony lidí, by byl prezident Miloš Zeman. V debatě v televizích Prima a CNN Prima News mluvil o tom, že jsou mu odporní lidé, kteří si mění pohlaví. „Dovedu pochopit homosexuály, lesbičky a tak dále. Ale víte, koho vůbec nechápu? To jsou ti transgender,“ prohlásil Zeman.

Kdo si nechá operativně změnit pohlaví, dopouští se podle prezidenta trestného činu sebepoškozování. „Každý operační zákrok je rizikem. A tihleti transgender jsou mi opravdu bytostně odporní,“ řekl prezident.

K tématu se vyjádřil v souvislosti s kontroverzním maďarským zákonem, který se týká osob stejného pohlaví a který již odsoudilo 17 zemí Evropské unie.

Lídři západoevropských zemí přesvědčovali tento týden maďarského premiéra Viktora Orbána, aby kontroverzní pasáže normy zrušil, neboť podle nich porušují evropské hodnoty. Maďarský premiér je podle Zemana proti manipulaci rodičů i dětí v sexuální výchově. „A já nevidím důvod, proč s ním nesouhlasit,“ uvedl český prezident. Podle něj by se evropské státy neměly plést do záležitostí Maďarska.

Zeman také prohlásil, že mu vadí sufražetky, hnutí #MeToo či každoroční akce gayů a lesbiček Prague Pride. „Kdybych byl trochu mladší, tak zorganizuji obrovskou demonstraci heterosexuálů v Praze. A budou nás miliony. A svezu autobusy a vlaky do Prahy všechny heterosexuály, aby všichni viděli, jak je to nesmyslné,“ řekl prezident.

Uvedl, že sexuální orientace je věcí jedince. „Jestliže je někdo příslušník té či oné sexuální menšiny, tak je to jeho interní věc. Když demonstruje, že má tuto orientaci, tak se vyvyšuje nad ostatní,“ řekl Zeman. Považuje za nesmyslné, když sexuální menšina demonstruje.

Podle Daniela Zikmunda ze spolku Prague Pride se výroky tohoto typu značně podepisují na psychickém zdraví LGBT+ lidí. Podmínky pro život jsou pro ně podle Zikmunda už tak ztížené a v mnoha ohledech diskriminační, transgender lidé pak nerovnostem a diskriminaci čelí nejvíce ze všech. Řekl ČTK, že Zemanovy výroky mohou podněcovat k dalšímu šíření nenávisti.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Nejlepší videa na Revue