Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Zemana propagují nové plakáty, Drahoš odmítl diskutovat s Ovčáčkem

  15:31aktualizováno  18:14
Znovuzvolení prezidenta Miloše Zemana propagují po Praze nové plakáty. Prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček iDNES.cz řekl, že prezident se rozhodl, že do debaty se soupeřem nepůjde ani před druhým kolem volby prezidenta. Zemanův soupeř Jiří Drahoš odmítl v televizi Barrandov diskutovat s Ovčáčkem místo Zemana. Stejně se zachová Marek Hilšer.
Znovuzvolení prezidenta Miloše Zemana propagují po Praze nové plakáty. Tento je...

Znovuzvolení prezidenta Miloše Zemana propagují po Praze nové plakáty. Tento je k vidění na sídlišti Lhotka (29.12.2017). | foto:  Petr Topič, MAFRA

Na plakátech, které jsou rozvěšeny na sloupech veřejného osvětlení například na pražském Žižkově, je starší fotografie Zemana, nápis Zeman znovu 2018, jeho volební číslo a zasněžený Pražský hrad. Jako zadavatel je uvedena Strana práv občanů (SPO) a zpracovatel sdružení Přátelé Miloše Zemana.

V minulých týdnech se v Česku objevily billboardy se stejným mottem, kandidaturu prezidenta podpořily i letáky doručené do schránek voličů.

Stranu práv občanů Zeman založil a dočasně i vedl, teď je jejím čestným předsedou. Strana mu zajišťovala mimo jiné sběr podpisů občanů potřebných pro kandidaturu.

Plakáty jsou podobné billboardům, které nechalo vylepit na začátku prosince sdružení Přátelé Miloše Zemana. Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček tehdy uvedl, že umístěny byly s vědomím Zemana a náklady budou započteny podle zákona do volebního financování. Ve čtvrtek řekl, že „jde o stejnou situaci jako v případě billboardů“. Zeman stále odmítá, že jde o jeho kampaň.

Drahoš i Hilšer odmítli jít diskutovat s Ovčáčkem místo Zemana

„Pan prezident dodrží svůj závazek, který veřejně oznámil 10. března 2017, tedy že nebude chodit do žádných takových debat, a to platí i pro debaty mezi prvním a druhým kolem. Pan prezident se zavázal, že nebude útočit na své protikandidáty a takový formát taková debata neumožňuje,“ řekl iDNES.cz Ovčáček. Bude nadále chodit diskutovat jen s majitelem televize Barrandov Jaromírem Soukupem.

„Miloš Zeman s námi odmítá diskutovat. Přijmout pozvání k diskusi v TV Barrandov s jeho mluvčím je zbytečné; před zákonem jsme si v kampani rovni. Navrhuji tímto ostatním kandidátům, aby tedy do diskuse s panem Ovčáčkem i oni vyslali své mluvčí. Jsem připraven učinit totéž,“ odmítl Jiří Drahoš možnost, aby na Barrandově diskutoval s Ovčáčkem místo Zemana.

28.prosince 2017 v 14:42, příspěvek archivován: 28.prosince 2017 v 16:02

Miloš Zeman s námi odmítá diskutovat. Přijmout pozvání k diskusi v TV Barrandov s jeho mluvčím je zbytečné; před zákonem jsme si v kampani rovni. Navrhuji tímto ostatním kandidátům, aby tedy do diskuse s panem Ovčáčkem i oni vyslali své mluvčí. Jsem připraven učinit totéž.

„Výmluvy! Tady se prostě někdo hodně moc bojí debaty s Ovčáčkem! Do debaty nebyl pozván pan prezident, ale rovnou Ovčáček. Tedy žádný záskok!“ pustil se do dohadování s prezidentským kandidátem hradní mluvčí.

Bavit se se Zemanovým mluvčím, který by suploval prezidenta, odmítl i další prezidentský kandidát Marek Hilšer. „S Ovčáčkem diskutovat nebudu. Má to být diskuse kandidátů, ne podržtašek. Jestliže na to Miloš Zeman už fyzicky nemá, ať to řekne voličům otevřeně a nehraje s nimi nečestnou hru,“ napsal na svém twitterovém účtu Hilšer.

Na rozdíl od Drahoše a Hilšera další Zemanův soupeř Michal Horáček napsal na svůj facebookový profil, že s Ovčáčkem diskutovat půjde. „Dostal jsem pozvání na TV Barrandov s nabídkou debatovat s mluvčím prezidenta republiky. Váhal jsem, zda ji přijmout. Mnozí z vás mi po mé předchozí účasti v Aréně Jaromíra Soukupa říkali, že je to žumpa, že publikum vesměs tvoří placený komparz“ a že se na to slušní lidé nedívají. Já však na princip nálepkování, a to z jakékoli strany, přistupovat nebudu. Pro mě je každý člověk stejně cenný. Ať se mnou souhlasí, nebo ne,“ uvedl Horáček.

Nechodím pouze tam, kde je to pro mě příjemné. Kandidát na prezidenta musí za své postoje, zásady a vize bojovat všude. Uvítal bych, kdyby se Miloš Zeman se mnou utkal osobně. Chápu však, že už toho není schopen. A že místo sebe vysílá svého „viceprezidenta”. Já takového střetu schopen jsem, a proto do toho jdu,“ kývl Horáček na debatu s Ovčáčkem místo Zemana.

Do voleb se Zeman setká s Babišem a půjde do Sněmovny

Do voleb počítá Zeman jen se dvěma akcemi s jeho účastí. „Tou první je tradiční novoroční oběd s premiérem, který se uskuteční v Lánech 2. ledna a pak 10. ledna vystoupení v Poslanecké sněmovně před hlasováním o důvěře vládě Andreje Babiše. Do voleb se už neuskuteční žádná cesta do regionů nebo nějaká zahraniční cesta,“ řekl iDNES.cz Ovčáček.

Za uplynulý týden dostal Zeman na kampaň podle agentury ČTK od tří dárců téměř čtyři miliony korun. Dva miliony korun dostal od firmy DAKO-CZ. Patří do holdingu Czechoslovak Group zbrojaře Jaroslava Strnada. Další milion korun mu darovala firma Composite Components, za kterou stojí Petr Rusek, jenž mimo jiné působí jako předseda představenstva firmy Tatra Trucks patřící do Strnadova holdingu. Ve středu Zeman dostal 900 tisíc korun od Jana Nekoly z Jíloviště. Zeman má nyní k dispozici téměř 4,4 milionu korun.

Autoři: ,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Šebo: Rodiče neočkovaných dětí jsou zločinci, černý kašel je pro kojence smrtící

  • Nejčtenější

Írán zaútočil na Izrael. Armáda zachytila většinu střel, pomohli spojenci

13. dubna 2024  20:38,  aktualizováno  14.4 8:54

Sledujeme online Írán vyslal na Izrael desítky bezpilotních letounů a také rakety. Je to odveta za útok na íránský...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Ženu soudí za sex se psem i zneužívání syna a vnuka. Byla to terapie, hájí se

15. dubna 2024  12:28,  aktualizováno  13:33

U Krajského soudu v Ústí nad Labem začalo projednávání případu dlouhodobého sexuálního zneužívání,...

Rusové zničili Ukrajině elektrárnu, Polsko kvůli útokům vyslalo stíhačky

11. dubna 2024  8:15,  aktualizováno  12:37

Sledujeme online Rusko v noci na čtvrtek podniklo rozsáhlý útok na energetickou infrastrukturu ve čtyřech...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Z léta opět do mrazů. V příštím týdnu bude i sněžit, varují meteorologové

11. dubna 2024  16:11

Léto se ještě zdaleka neblíží. Upozorňují na to meteorologové a dodávají, že podle všech modelů do...

Česko bez výjimky, ujištěním navzdory. Co přesně stojí v migračním paktu

19. dubna 2024

Premium Evropská unie schválila migrační pakt a od roku 2026 budou muset jednotlivé státy přijmout svůj díl...

ANALÝZA: Zbožný, prostý, ale silný. Čím Indy tolik uhranul fenomén Módí

19. dubna 2024

Premium Naréndra Módí válcuje Indii jako málokterý jeho předchůdce. Zdá se nezastavitelný, podobně jako...

Prezident Pavel vyzval v americké CNN, aby Kongres schválil pomoc Ukrajině

18. dubna 2024  23:09

Český prezident Petr Pavel Spojené státy, aby schválily podporu pro Ukrajinu. Řekl to v pořadu...

Slovenská sbírka na munici pro Ukrajinu splnila finanční cíl za necelé dva dny

18. dubna 2024  14:40,  aktualizováno  20:53

Zatímco slovenská vláda se pomoci svému ukrajinskému sousedovi zdráhá, slovenští občané už na...

Kdy dát dětem první kapesné a kolik?
Kdy dát dětem první kapesné a kolik?

Kdy je vhodný čas dávat dětem kapesné a v jaké výši? To jsou otázky, které řeší snad každý rodič. Univerzální odpověď však neexistuje. Je ale...

Náhle zemřel zpěvák Maxim Turbulenc Daniel Vali, bylo mu 53 let

Ve věku 53 let zemřel zpěvák skupiny Maxim Turbulenc Daniel Vali. Letos by se svou kapelou oslavil 30 let na scéně....

Sexy Sandra Nováková pózovala pro Playboy. Focení schválil manžel

Herečka Sandra Nováková už několikrát při natáčení dokázala, že s odhalováním nemá problém. V minulosti přitom tvrdila,...

Charlotte spí na Hlaváku mezi feťáky, dluží spoustě lidí, říká matka Štikové

Charlotte Štiková (27) před rokem oznámila, že zhubla šedesát kilo. Na aktuálních fotkách, které sdílela na Instagramu...

Vykrojené trikoty budí emoce. Olympijská kolekce Nike je prý sexistická

Velkou kritiku vyvolala kolekce, kterou pro olympijský tým amerických atletek navrhla značka Nike. Pozornost vzbudily...

Rohlík pro dítě, nákup do kočárku. Co v obchodě projde a kdy už hrozí právník?

V obchodech platí pravidla, která občas zákazník nedodržuje. Někdy se navoní parfémem, aniž by použil tester, nebo...