Každý čtvrtek ráno odvysílá Radiožurnál postřeh Miloše Zemana.

Každý čtvrtek ráno odvysílá Radiožurnál postřeh Miloše Zemana. | foto: Nguyen Phuong Thao, MF DNES

Zeman a Macek budou glosovat události na Radiožurnálu

  • 10
Miloš Zeman bude jednou týdně promlouvat k posluchačům Radiožurnálu. V ranním bloku přibudou od pondělí pravidelné fejetony, bývalý premiér bude jeden z pěti jejich autorů. Spolu s ním to bude také Miroslav Macek, Jan Kalvoda nebo Magda Vášáryová. Posluchačům takový formát pořadu chyběl, zjistil průzkum.

První fejeton expremiéra Miloše Zemana odvysílá Český rozhlas 1 - Radiožurnál ve čtvrtek 2. dubna v 6:40. O dvě hodiny později bude přibližně dvouminutový příspěvek reprízován.

Fejetony v Ranním Radiožurnálu

Pondělí - M. Macek

Úterý - I. Fišera

Středa - M. Vášáryová

Čtvrtek - M. Zeman

Pátek - J. Kalvoda

Ranní fejetony Ivana Hoffmana ukončila loni tehdejší šéfka Radiožurnálu Barbora Tachecí. "Posluchačům podobný typ pořadu jako jakýsi opěrný prvek v ranním vysílání chyběl," řekl iDNES.cz mluvčí Českého rozhlasu René Zavoral.

"Nového Ivana Hoffmana už nenajdeme a on se do rozhlasu vrátit nechtěl," řekla iDNES ředitelka zpravodajství veřejnoprávního rozhlasu Hana Hikelová.

Nejznámější důchodce z Vysočiny ho pokaždé namluví telefonicky. O prostor ve vysílání se podělí s bývalým místopředsedou ODS Miroslavem Mackem, exministrem spravedlnosti Janem Kalvodou, odborníkem na školství Ivanem Fišerou a herečkou Magdou Vášáryovou, která po revoluci působila v diplomatických službách v Rakousku a Polsku.

Zeman měl o glosování zájem

Hana HikelováTento tým bude podle Hikelové ještě doplněn. Složila ho ve spolupráci s dlouholetým moderátorem Janem Pokorným. "Chtěli jsme, aby kandidáti měli zkušenost se psaním a byli zajímaví," objasnila Hikelová kritéria výběru.

Přesvědčit Miloše Zemana ke spolupráci prý nebyl problém, měl o ní zájem. "Byli horší," smála se Hana Hikelová v rozhovoru s iDNES.cz.

Pětice fejetonistů bude odlehčenou formou komentovat aktuální události. "Inspirovali jsme se v zahraničí, ve veřejnoprávních rádiích zemí Evropské unie," vysvětlil Zavoral.

Nová tvář ve vedení rozhlasu, ředitelka zpravodajství Hana Hikelová, do svého týmu získala i další zajímavou posilu. Ze zpravodajské televize Z1 odchází Veronika Sedláčková, známá také z obrazovek České televize. Moderovat bude pořad Stalo se dnes a zároveň pracovat na Rádiu Česko.

Hikelová také 30. března přejmenuje pořad Ozvěny dne na Právě dnes.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video