Zdeněk Škromach v Hradci Králové (18. 2. 2013)

Zdeněk Škromach v Hradci Králové (18. 2. 2013) | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Škromach čekal u kávy na přátele z Facebooku, žádný však nedorazil

  • 82
Spolu s předsedou ČSSD Bohuslavem Sobotkou přijel v pondělí do Hradce Králové i místopředseda strany Zdeněk Škromach, jenž volné hodiny mezi schůzemi využil k setkání se svými příznivci, kteří se kolem něj sdružují na sociální síti Facebook. Nepřišel ale nikdo.

Posezení u kávy v hradecké restauraci Střelnice si Zdeněk Škromach nakonec musel užít jen se svojí asistentkou.

"Je to bohužel v pracovní den ve špatnou hodinu, kdy je většina lidí ještě v práci. Když podobná setkání pořádám v podvečer, sejde se nás někdy i dvacet," řekl Škromach, který je svou aktivitou na Facebooku proslulý.

Na svých cestách po republice svolává setkání s facebookovými přáteli pravidelně.

Na sociální síti třeba našel i svoji asistentku Janu Fröhlichovou, která pochází z Hradce. Škromacha kontaktovala, když potřebovala při studiu politologie nakouknout pod pokličku předvolební kampaně.

"Poté jsme sháněli někoho do Lidového domu a Jana mezitím dostudovala, tak mohla nastoupit. A poznali jsme se přitom na Facebooku," uvedl Škromach, který na svém profilu pravidelně zveřejňuje fotky ze zasedání Senátu, ale i ze zákulisí událostí, které jsou většině obyvatel nepřístupné.

Přes sociální sítě se snaží i pomáhat. "Dvě studentky, které mám v přátelích, jednou psaly, že shánějí mikrovlnku na koleje. Já jsem se zrovna stěhoval a jedna mi přebývala, tak jsem jim ji daroval," zavzpomínal senátor a místopředseda nejsilnější opoziční strany.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video