Kandidát na předsedu KDU-ČSL, europoslanec Tomáš Zdechovský

Kandidát na předsedu KDU-ČSL, europoslanec Tomáš Zdechovský | foto: Archiv

Zdechovský spočítal homosexuály v KDU-ČSL ve středně vrcholové politice

  • 479
Kandidát na předsedu KDU-ČSL, europoslanec Tomáš Zdechovský, spočítal, kolik homosexuálů je mezi spolustraníky. „Napočítal jsem, že v KDU-ČSL máme přes 22 gayů a leseb ve středně vrcholové politice, ať jde o městskou, či krajskou politiku,“ uvedl v rozhovoru pro Aktuálně.cz. Na dotaz, jak došel k číslu 22, odvětil: „Tak vím, kdo je gay nebo lesba v KDU-ČSL.“

Tvrdí, že si nedělal žádný seznam. „Když jsem si procházel věci k této problematice, tak jsem si s tím spojoval i jména některých našich starostů či radních,“ řekl Zdechovský serveru Aktuálně.cz.

Prohlásil ale také, že se v KDU-ČSL musí změnit přístup k homosexuální menšině. „Musíme přestat dávat tyto lidi na okraj společnosti a musíme eliminovat členy, kteří o nich říkají, že jsou například nemocní,“ prohlásil europoslanec.

Říká, že řada gayů a leseb jsou také voliči KDU-ČSL a že není správné neustále omílat kritiku pochodu Prague Pride, když jde o akci minoritní skupinky.

„Neměli bychom nikomu lézt do postele a kontrolovat, jestli má v posteli chlapa, nebo ženskou. Musíme mezi naše voliče přitáhnout konzervativní gaye a lesby mimo jiné tím, že se vůči nim nebudeme vymezovat,“ řekl Zdechovský.

V rozhovoru se také vyjadřuje k boji za ženská práva. „Boj za ženská práva se dnes bere jako možnost, jak vysosat peníze do některých neziskových organizací pro lidi, kteří si na tom postavili živnost,“ uvedl europoslanec.

Prohlásil, že nechápe svět, ve kterém se neustále mluví o nějaké diskriminaci žen. Argumentuje, že na vysokých školách ženy dominují a že neexistuje žádné povolání na světě, mimo kněze v katolické církvi, kde je žena nějak diskriminována.

Lidovci budou nového předsedu volit na sjezdu v Praze 25. ledna kvůli rezignaci Marka Výborného. Rozhodl se funkce vzdát po úmrtí své ženy a bude se věnovat péči o své tři nedospělé děti. Kromě Zdechovského zatím kandidaturu oznámil šéf poslanců KDU-ČSL Jan Bartošek. Exministr zemědělství Marian Jurečka chce rozhodnutí, zda bude usilovat o post předsedy lidové strany, zveřejnit ve středu.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Nejlepší videa na Revue