ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Muž prodává zbraň s „pohnutou minulostí“. Zabili se s ní dva senioři

  • 70
Muž na bazaru prodává zbraň, se kterou spáchali dva důchodci před osmi lety sebevraždu. Jeho žena ji prý doma nechce. Manželka prodejce dokonce získala potvrzení od policie, že pistoli zesnulý pár skutečně použil. O nabídku je prý velký zájem.

„Prodám uvedenou samonabíjecí pistoli, ráže 7,65 Br. v bezvadném stavu,” píše muž v inzerátu. O obyčejnou pistoli se nicméně nejedná. Zbraň totiž figurovala v případu sebevraždy, která se odehrála před osmi lety v Kladně. Tehdy se zde manželský pár v důchodovém věku touto zbraní zastřelil, údajně ze zdravotních důvodů. 

Policisté našli v kladenském bytě mrtvé seniory, spáchali sebevraždu

Podle výsledku vyšetřování manžel nejprve zastřelil svou ženu, pak vyšel ven na lodžii, kde zastřelil sebe. „Na místě byly objeveny dvě osoby, muž ročník 1921 a žena ročník 1925. Oba měli střelná poranění hlavy, kterým na místě podlehli,“ uvedla tehdy policejní mluvčí Michaela Nováková. V bytě se našel dopis na rozloučenou, vyšetřovatelé tedy případ uzavřeli jako sebevraždu.

Prodejce dle vyjádření pro iDNES.cz získal zbraň legální cestou. Koupil ji od známého zesnulého páru, kterému připadla v dědickém řízení. Jeho manželka dokonce získala potvrzení od Policie ČR, že skutečně jde o zbraň, ze které se v roce 2013 střílelo.

27. března 2013

Prodejce se po koupi manželce o pochmurné minulosti pistole zmínil a ona požádala na základě zákona o svobodné přístupu k informacím, aby ji policie sdělila výrobní číslo a typ zbraně, kterou použili důchodci k ukončení jejich životů. Údaje se s pořízenou zbraní shodovaly.

Potvrzení manželku utvrdilo v tom, že by se měli pistole zbavit. „Měla s tím morální problém,“ uvedl muž. V neděli proto umístil zbraň na web. V inzerátu se zmínil o tom, že byla použita k usmrcení dvou lidí. K jeho překvapení se to potanciálními kupci jen hemží. „Zájemců je značné množství, což jsem nečekal. Spíše jsem předpokládal opak,” dodal muž pro iDNES.cz.

Pořídili byste si zbraň, která byla použita k sebevraždě?

Hlasování skončiloČtenáři hlasovali do 0:00 neděle 5. září 2021. Anketa je uzavřena.

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video