Nejméně ocenili čtenáři práci ministryně pro lidská práva.

Nejméně ocenili čtenáři práci ministryně pro lidská práva. | foto: MAFA - Jan Zátorský

Zbavte vládu Stehlíkové a Čunka, radí premiérovi čtenáři

  • 188
Výsledkem "horkého" politického podzimu možná budou změny v osazenstvu Strakovy akademie. Čtenáři proto dostali šanci oznámkovat ministry a poradit premiérovi, kdo by měl jít z kola ven. Nejhorší známku dostali Džamila Stehlíková a Jiří Čunek, nejlépe dopadl Karel Schwarzenberg.

Ministryně pro lidská práva Džamila Stehlíková si od čtenářů iDNES.cz vysloužila čtyřku. Jen o fous lépe dopadl ministr pro místní rozvoj Jiří Čunek. Třetí nejhorší známku má Ivan Langer, ministr vnitra.

Lidé naopak nejlépe hodnotí ministra zahraničí Karla Schwarzenberga, který dostal horší dvojku. V oblibě mají čtenáři i ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila, který dostal dva minus. Na třetím místě skončil ministr školství Ondřej Liška.

Výsledné známky najdete zde

Po debaklu ODS v krajských volbách se ministerské křeslo asi nejvíce "třese" pod šéfem resortu zdravotnictví Tomášem Julínkem. Julínek ale ve čtenářské anketě nejhůře nedopadl a za své kroky si vysloužil horší trojku.

Dalším v ohrožení by mohl být ministr zemědělství Petr Gandalovič. Ten má pošramocené vztahy s Mirkem Topolánkem, protože se přimkl ke stranickému křídlu, které vede premiérův oponent Pavel Bém. Ani ten ale není podle čtenářů tím pravým adeptem na odchod z vlády, dostal trojku.

Kromě všech ministrů mohli čtenáři oznámkovat i předsedu vlády Mirka Topolánka. Ten by na vysvědčení dostal za pozici šéfa ODS a premiéra tři minus. O trochu lépe dopadlo celkové hodnocení Topolánkovy vlády - má za tři.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video