Penzion hejtmana Moravskoslezského kraje Jaroslava Palase v hodnotě zhruba dvaceti milionů, který se staví v Ludvíkově na Bruntálsku v Jeseníkách.

Penzion hejtmana Moravskoslezského kraje Jaroslava Palase v hodnotě zhruba dvaceti milionů, který se staví v Ludvíkově na Bruntálsku v Jeseníkách. | foto: Alexandr Satinský, MAFRA

Zaorálkovi nic vysvětlovat nebudu, není můj šéf, říká hejtman Palas

  • 59
Hejtman Moravskoslezského kraje Jaroslav Palas nebude místopředsedovi ČSSD Lubomíru Zaorálkovi vysvětlovat, kde vzal desítky milionů korun na stavbu penzionu v Ludvíkově. "Není to můj šéf," řekl o Zaorálkovi Palas.

Hejtman staví v Ludvíkově penzion, který podle odborných odhadů může stát dvacet, ale také padesát milionů korun (více o stavbě čtěte zde).

Na projekt se kromě novinářů začaly Palase vyptávat i vyptávat i špičky sociální demokracie.

"O stavbě penzionu jsme samozřejmě jednali. Je to věc, která se sociální demokracie v okamžiku, kdy je pan Palas naším kandidátem do Senátu, dotýká," řekl úřadující předseda ČSSD Bohuslav Sobotka.

Dodal, že nemá žádné důvody si myslet, že by si na stavbu nemohl společně se svou ženou vydělat.

Věřím, že to hejtman vyjasní, řekl Zaorálek

"Já myslím, že tady ta stavba už je záležitostí několika let a je stavěna poměrně dlouho. Věřím, že to pan hejtman vyjasní," ozval se už minulý týden místopředseda ČSSD Lubomír Zaorálek. (více o jeho žádosti o vysvětlení čtěte zde).

Palas se ale Zaorálkovi zpovídat nechce. "Pan Zaorálek není mým nadřízeným, takže mu nic vysvětlovat nebudu," řekl MF DNES. "Bavil jsem se o tom s panem Sobotkou a jemu mé vysvětlení stačilo," dodal hejtman.

"Když s tím vysvětlením byl pan Sobotka spokojený, tak mi to stačí," komentoval nechuť hejtmana vysvětlovat své finanční zázemí Lubomír Zaorálek.

Penzion, který si v Ludvíkově na Bruntálsku staví Jaroslav Palas.

Z jakých zdrojů hejtman stavbu svého penzionu v Ludvíkově nedaleko Karlovy Studánky financuje, není stále jasné.

Redakce MF DNES poslala Palasovi už před čtrnácti dny seznam deseti otázek, které by mohly přispět k vysvětlení, kde vzal peníze na stavbu penzionu, hejtman ale na žádnou z nich neodpověděl (více o dotazníku čtěte zde).

"Nemyslím si, že bych si já a moje žena nemohl potřebnou částku naspořit, takže pokládám takové otázky (dotazy MF DNES, pozn. red.) za zbytečné," řekl hejtman.

Měl by hejtman Jaroslav Palas veřejnosti vysvětlit, jak našetřil desítky milionů na stavbu penzionu?

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:00 úterý 12. října 2010. Anketa je uzavřena.

Ano
Ano 2356
Ne
Ne 109

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video