Diskuze

Zálohované výživné nepřekročí 3000 korun, vyplácet se bude nejvýše dva roky

Strany vládní koalice se shodly na zálohovaném výživném i na nezdaněném finančním příspěvku, který bude existovat vedle současných stravenek. Naopak na zrušení superhrubé mzdy se ANO a ČSSD ještě neshodly. Podmínkou pro nové zálohované výživné bude podané trestní oznámení na neplacení výživného a návrh na exekuci.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VK

Tím nezdaněným příspěvkem na jídlo se stravenky zruší samy. Hospody je přestanou brát a zaměstnavatelá dávat. Kdo by chtěl někomu dávat prachy za nic. Ale to výživné placené státem je vepřovina. Neplatiče to nijak motivovat nebude, nikdo to z nich nedostane a budou se množit jenom nemakačenka.

1 0
možnosti
JS

Zálohové výživné bude fajn řešení pro rodiče samoživitele v nouzi, kteří marně čekají na soudem stanovené výživné. Podmínkou pro získání je podání trestního oznámení a maximální částka 3 tisíce pokryje opravdu jen nutné potřeby dítěte. Otázkou je, jak účinně ji stát dovede vymáhat, v tu chvíli totiž může neplatič dlužit nejen svému partnerovi ( partnerce), ale i státu vyplacení zálohy.

0 0
možnosti

Už dlouho jsem se tak nepobavil zde na diskuzi jako teď čtením příspěvků pana Tomáše Kučery.

1 0
možnosti
Foto

Jojo, bavte se. Ale je jasné, ze je tady nenápadný pokus o znárodnění. Jo, necháme stravenkove firmy krachnout a sami si vylezeme na jejich místo. Jo myslíme si, že už lidí zapomněli, jak blbě stát hospodařil za komunistů, kdy mu patřilo všechno.

0 3
možnosti
MP

A budou státem zálohované i jiné legrácky? Třeba faktury? Nebo půjčky?;-D

1 0
možnosti
JD

J45a96n 47D68l48o57u12h93ý

15. 1. 2020 7:48

Musím tleskat, jak se Širerce povedlo vypustit mlhu. Všichni debatují o stravenkách a ne o zvýšení daně z příjmů FO o třetinu.

0 0
možnosti
RJ

Článek se postupně aktualizuje. Titulek se změnil už 2x (nejdřív byla v titulku supehrubá mzda, pak stravenky, teď výživné). Lidi mají tendenci diskutovat hlavně k titulku, protože víc nečtou. Když se podíváte na další stránky, tak uvidíte, že o zvýšení sazby daně z příjmu z 15% na 19% se tu mluvilo až až.

1 0
možnosti
AV

Stravenkový paušál... pro zaměstnance, zaměstnavatele i restaurace je to určitě lepší varianta, než používat papírky jako "meziměnu". Pokud by byla volba jen mezi stravenky vs peníze ve stejné hodnotě, je to jasné.

Jen v tom vidím jeden problém - čas od času se objeví snaha daňové výhody těchto benefitů zrušit. Zatím se proti tomu vždy postavily jak odbory, tak stravenkové firmy se svým lobbingem. V okamžiku, kdy budou stravenkové firmy ze hry už bude příslušná změna zákona podstatně průchodnější.

A vzhledem k důvěře, kterou k současné vládě a zejména ministerstvu financí mám, bych i věřila tomu, že jde jen o přípravný krok k tomu, abychom nakonec neměli ani jedno.

3 1
možnosti
JD

J64a34n 49D16l13o61u31h70ý

15. 1. 2020 7:46

Předpokládám, že paušál bude zpětně, stravenky se měly vydávat dopředu.

0 0
možnosti
DK

Firma se bude rozhodovat ze tří variant

.

1. Tam kde má firmu aspoň zřízenou výdejnu teplých jídel (většinou kombinovanou s kantýnou) by měla vykutáleným zaměstnancům nabízet jen teplé obědy s příspěvkem 55 Kč ( zúčtováno za odebraný počet obědů ) - ze zkušenosti půlka vykutálenců na obědy v práci nechodí ale smolík - dostanou suchý z nosu, možnost teplého jídla ve vlastní výdejně jim byla nabídnuta ...paušál ani omylem

.

2. Firma nemá prachy, tak žádnej příspěvek na teplý jídlo dávat nebude a tuplem ani paušál - bude za fulla za ceny dodavatele, nějaké restaurace třeba co vozí meníčka - tam bude chodit jen pár jedinců, protože pepiki bez příspěvku radši chleba se sádlem z domu - pak nezbude než výdejnu případně zavřít pro zbytečnost ......

.

3. Firma bude poskytovat všem zaměstnancům možnost stravenkového paušálu 55,- za odpracovaný den, bratru cca 1100,- nezdaněných měsíčně - jen pro bohatší firmy poskytující další požitky jako 3 dny sick days ap.

.

* Firma se vždy musí vypořádat s § zákoníku práce, kdy je povinna zajistit během směny zaměstnanci teplé jídlo - problém je to když v dosahu není žádná restaurace s meníčky aby se to stihlo za přestávku .....možná bude muset nechat v provozu tu výdejnu kam půjde s příspěvkem dost, bez za fulla pár lidí, aby učinila zákonu zadost ....

0 2
možnosti
RJ

3. Proč myslíte, že to je jen pro "bohaté firmy"? Tlak na zvyšování mezd je dnes v každé firmě, i "chudé". Máme rekordně nízkou nezaměstnanost. Konkurence mzdy zvyšuje, co uděláte?

A co je lepší? Přidat těch 55 Kč do mezd (takže zaměstnanec dostane jen cca 26 Kč), nebo mu těcgh 55 Kč dát jako stravenkový paušál, takže ho dostane na účet celý?

Žádná "povinnost zajistit během směny zaměstnanci teplé jídlo" neexistuje. Existuje jen povinnost stravování umožnit. Kuchyňka s mikrovlnkou, kde si krabičkáři ohřejou a sežerou svoji krabičku, zcela postačuje.

5 0
možnosti
MP

A zákohový styk s dětmi .. taky zavedete ?

4 0
možnosti
TT

Hm, v Bronxu už někdo vzdělaný slaví! :-P

0 0
možnosti
JB

Nač jsou zákony,když místo postihu pro neplatiče alimentů to zadotují ti, kdo jsou zodpovědní,pak je všeobjímající stát na dvě věciRv

10 0
možnosti
PN

P70e95t62r 35N59o57v87ý

14. 1. 2020 22:41

Firmy zprostředkovávající stravenky mají roční tržby přes 2 mld.. Tyto peníze platí jednak zaměstnavatelé a jednak provozovatelé restauračních zařízení, případně obchody.

Tyto 2 mld. kromě majitelů těchto firem nikomu nic nepřináší. Žádnou přidanou hodnotu. Naopak více úředničiny.

Samozřejmě budou tyto firmy dělat cokoliv proto, aby stravenky v dnešní obdobné formě zůstaly.

Je to vidět i na podobných diskuzích, kdy někteří debatující píší vyslovené nesmysly.

10 0
možnosti
Foto

Opět a ještě jednou. Stravenky platí 2 subjekty a její hodnota se sčítá. Musí tedy existovat doklad o zaplacení a musí ho vydat někdo nezávislý, což je stravenkova firma. Na stravenkovy paušál firmy nepřistoupí, protože tento benefit vazaly na odpracovane směny. Že by vám chtěly platit jídlo ve formě paušálu na dovolené, o tom pochybuji.

0 7
možnosti