Do Černínského paláce, kde sídlí ministerstvo zahraničí, nastoupí Kanda 1. února.

Do Černínského paláce, kde sídlí ministerstvo zahraničí, nastoupí Kanda 1. února. | foto: Ministerstvo zahraničních věcí ČR

Za ministerstvo zahraničí bude mluvit reportér ČT Filip Kanda

  • 0
Novým mluvčím českého ministerstva zahraničí bude Filip Kanda, dosud zahraniční redaktor České televize. Do Černínského paláce nastupuje v pondělí, potvrdil neoficiálně před pár dny redakci iDNES.cz a dnes definitivně i na svém blogu.

Ve veřejnoprávní televizi Kanda působil třináct let, specializoval se na Latinskou Ameriku a hispánskou problematiku.

"Poslání novináře a práci v České televizi jsem měl vždy velmi rád. Teď ale nastal čas změny. Domnívám se, že v dalším období budou moje práce a zkušenosti větším přínosem na jiném místě," napsal Kanda na svém blogu.

Když se ho před pár dny ptala na nové angažmá redakce iDNES.cz, řekl, že by měl nápady na změnu komunikace ministerstva zahraničí, ale nejdříve se chce detailně seznámit se současnými poměry. Tehdy ještě také nechtěl svou novou práci potvrdit, protože nebyla definitivně schválena.

V týmu ministra Jana Kohouta, kterého do vlády Jana Fischera nominovala ČSSD, Kanda nahradí Milana Řepku, který skončil na pozici mluvčího a ředitele tiskového odboru ministerstva zahraničí v polovině ledna.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video