Z kina Sevastopol bude brzy divadlo

  • 1
Praha - Lidé, kteří byli zvyklí chodit do známého kina Sevastopol Na Příkopě, budou moci brzy do těchto prostor opět vstoupit. Po několika letech už ovšem v těchto podzemních místech nenajdou kino, ale sál, v němž bude Divadlo Broadway s osmi stovkami míst. Divadlo má zahájit činnost v únoru příštího roku, a to muzikálem Kleopatra.

V těchto dnech jsou v sále lešení i trubky a ozývá se rachot sbíječek. Nejdůležitější opravy skončí už v listopadu, kdy jsou naplánovány zkoušky muzikálu.

"Nebojím se, že bychom dokončení úprav v daném termínu nestihli," tvrdí producent muzikálu Oldřich Lichtenberg.

Vlastníkem celého domu, v němž divadlo sídlí, jsou České dráhy, pronajímatelem zahraniční firma. Producenti muzikálu s nimi uzavřeli dohodu o pronájmu na jednadvacet let.

Za tři roky Kleopatru vystřídá výpravný historický muzikál Tři mušketýři. "Jednání o pronájmu zabrala několik měsíců," přiznal Lichtenberg.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video