Redakce MF DNES ví, kde nový domov rodiny leží, Anna Siváková však požádala, aby jejich nová adresa zatím nebyla prozrazena. (Na snímku vypálený dům ve Vítkově)

Redakce MF DNES ví, kde nový domov rodiny leží, Anna Siváková však požádala, aby jejich nová adresa zatím nebyla prozrazena. (Na snímku vypálený dům ve Vítkově) | foto: Centrum tísňového volání Ostrava

Vypálená rodina z Vítkova už má nové bydlení

Vypálená romská rodina z Vítkova už si pořídila nové bydlení. Osmičlenná rodina žila po žhářském útoku z letošního dubna v azylové ubytovně. Domek stál 540 tisíc korun, rodina jej zaplatila z peněz z veřejné sbírky.

Teď už v provizorních podmínkách bydlí jen Anna Siváková s druhem Pavlem Kudrikem - rodiče dvouleté Natálky, která byla při požáru vážně popálena a leží v ostravské fakultní nemocnici - a jejich další tři malé děti. Další tři členové rodiny, rodiče Anny Sivákové se synem, se již z azylové ubytovny odstěhovali.

"Koupili jsme menší starší domek asi deset kilometrů od Vítkova," řekla Anna Siváková. Redakce MF DNES ví, kde nový domov rodiny leží, Anna Siváková však požádala, aby jejich nová adresa zatím nebyla prozrazena. "Už jsme se měli do nového bydlení stěhovat několikrát, ale vždycky se na poslední chvíli ozval někdo, komu bychom vadili, a prodej překazil."

V domku, který rodina pořídila za 540 tisíc korun z veřejné sbírky vypsané radnicí ve Vítkově, je třeba ještě opravit koupelnu a vykopat porušené rozvody vody. "Věřím, že bychom se mohli stěhovat do čtrnácti dnů až měsíce," řekla Siváková.

Anna Siváková dnes vypravila své tři děti do školy a odpoledne se vrátila do Fakultní nemocnice v Ostravě, kde na jednotce intenzivní péče dětského oddělení leží její dcera Natálka.

"Mluvím na ni, hraji si s ní a krmím ji," řekla Anna Siváková. Stav Natálky se v posledních týdnech velmi zlepšil, čeká ji však ještě několik transplantací popálené kůže.

. Zrušená diskuse

Omlouváme se všem slušným čtenářům za to, že jsme zrušili diskusi pod článkem. Někteří jiní ji bohužel zneužívali k opakovaným rasistickým a vulgárním výpadům, které už nešlo mazat jednotlivě.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Nejlepší videa na Revue