Diskuze

Vypadnout z EU a kontrolovat hranice, doporučuje Klaus mladší z ODS

Je to první z významných politiků dnešní ODS, který to říká natvrdo. „Nevidím jinou cestu než vypadnout z Evropské unie a tvrdě kontrolovat vlastní hranice. I za cenu, že o třetinu zchudneme,“ napsal na Facebooku expert ODS na oblast školství Václav Klaus mladší.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Copak, po panovi ani pes nestekne, tak se musi zviditelnit za kazdou cenu? A ve kterem Mnichove zavreli ty hospody a lidi se trasli strachy doma? Ted jsem se vratil z Mnichova v Bavorsku a hlady ani zizni jsem neumrel. Hospody byly plne, jidlo i pivo mi dali.

0 1
možnosti
JM

Klaus mladší může klidně schudnout o třetinu, táta mu nakradl dost takže mu pořád hodně zůstane.

0 0
možnosti
VS

Nejhorší je, že si to lidi v UK, zvláště starší a staří způsobili sami volbou po lžích zločinců Farage a Johnsona. Brexit volili právě staří, nikoliv mladí. Klaus ml. je zřejmě velmi starý, když to chce doma taky. Důsledky pro staré jsou zničující - pokles hodnoty úspor ihned, zablokované penzijní a majetkové fondy, kde mají spoustu peněz, a neví kdy je dostanou a kolik jim jich vlastně zbyde. Czexit by měl přesně stejné důsledky - likvidaci podstatné části stavebního spoření, penzijních fondů a znehodnocení úspor rodin mnohem větší, než dokázal Singer svými 5% umělého snížení hodnoty CZK. Tak do toho czexitáři Klausi ml. Machu, Okamuro a jiní šílenci.

4 2
možnosti
PK

P40a59v76e54l 82K96ř25í98ž

25. 7. 2016 10:14

Volby jsou tajné, víte houby, kdo co volil a i kdyby, co na tom. Oni ti staří mají totiž víc zkušeností a rozumu, víte?

1 0
možnosti
VS

Ještě poznámku k tomu tvrdému kontrolování hranic. Dnes jsou z UK v Dover fronty dva dny, když Francouzi začali kontrolovat všechny pasy. Lidi, kteří jedou domů do EU, lidi, kteří jedou z UK na dovolenou do EU. Tak to je ta tvrdá kontrola hranic v praxi. PM May slibuje v Severním Irsku, že jim zůstane zachována volná hranice s Irskem. Jak? je to slib jako kulatý čtverec. Na té hranici dneska nepoznáte v kterém státě jste. A po brexitu to bude hranice s EU, která má být podle berxitářů řádně kontrolovaná? Tak si to ukažme v ČR na hranicích se Slovenskem. Tak to chce Klaus ml.? Vojáky a policajty na Bílých Karpatech? Na rakouských, německých hranicích? Polských? Je to šílenec, kterému šplouchá na maják.

5 0
možnosti
PK

P23a59v80e52l 19K82ř37í26ž

25. 7. 2016 10:12

Ale pane Slavíčku, vše je pouze o dohodách. Jestli EU nedokáže chránit svoje hranice, musíme si chránit my ty svoje. S nestrašte nesmysly... JInak to co se děje v Británii kvůli brexitu nemá žádný reálný důvod. Je to pouze tlak zájmových skupin na lidi...

1 1
možnosti
VS

Velmi doporučuji číst si prohlášení guvernéra centrální banky UK Bank of England. Taky prohlášení manažerů penzijní a majetkových fondů, jaké důsledky má brexit a ještě ani formálně nenastal. Prohlášení clearingových, zúčtovacích bank v London City. Že prostě odejdou do EU. Částečně už proces začal, mají kanceláře v Irsku, kam přesouvají lidi a aktivity. Do dvou let budou z Londýna pryč. Tyto instituce tvoří 11% příjmu státního rozpočtu UK. Perlička posledních dní je výhled programu Erasmus, který podporuje z EU studium Evropanů v UK univerzitách. Příjem univerzit činí okolo 600 mil liber. Už teď je znehodnocen o nejméně 10% poklesu hodnoty libry a jeho velmi pravděpodobné skončení by znamenalo pro UK univerzity konec těchto příjmů. Očekávat, že to nahradí ministr financí z rozpočtu UK nelze, ten bude jednoznačně deficitní. Tak jestli pan Klaus ml. chce, aby čeští studenti neměli Erasmus, tak ať to řekne veřejně, co s tím hodlá udělat po czexitu. Velký pedagog :-(

0 0
možnosti
Foto

Jojo, vystoupit z EU a tvrdě kontrolovat hranice. A pak už jen zbývá začít tvrdě kontrolovat televizní a rozhlasové vysílání, webovky, kam lezeme, naše telefonáty a e-maily, co děláme doma, co říkáme a děláme na veřejnosti, kde, jak a za jakým účelem se shromažďujeme a hurá, sláva, vivat, máme tu krásnou totalitičku jako vyšitou. Udělat to, co Klaus ml. a mnozí další navrhují, to je přesně to, oč teroristům jde - paralizovat společnost, omezit její svobodu pod záminkou bezpečnosti, postupně rozjet mašinérii strachu. Děkuji, nechci. Počet vražd, znásilnění a dalších zavržení hodných činů spáchaných "domácími Evropany" (ne migranty) významně převyšuje počet případů, kterým se teď věnuje tolik mediální pozornosti. Ty kauzy jsou odporné, smutné pro ty, jichž se dotkly, ale není to důvod k tomu rozbourat základy svobodné společnosti. Diktaturu strachu prostě nechci.

4 3
možnosti
MP

Přesně to nám hrozí, pokud z EU nevystoupíme;-)

1 4
možnosti
JH

J64a12n 70H43a19v91r86d53a

24. 7. 2016 23:48

No Klausi, tady se potvrzuje, že některé choroby jsou dědičné...

2 3
možnosti
PK

P40a15v49e40l 70K58ř55í32ž

25. 7. 2016 10:27

Myslíte rozum a analytické myšlení?

1 0
možnosti
MH

No jo, mladej Pružinskej... zakarpatské geny se nezapřou.

2 4
možnosti