Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Ústavní soud zrušil vyhlášku, která výrazně omezovala pobyty v lázních

Lázeňská vyhláška, jež předloni zpřísnila úhradu pobytů ze zdravotního pojištění, bude platit maximálně do konce letošního roku. Rozhodl o tom Ústavní soud. Ten předpis k 31. prosinci zrušil. Podle něj mají být změny součástí zákona, nikoliv vyhlášky. Kritizovanou formou chtělo podmínky pro lázně měnit i současné vedení ministerstva zdravotnictví. To teď bude hledat jinou cestu a změny začnou platit později, než bylo v plánu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

- Je mi smutno, že tak důležitý problém někteří využívají, aby zde mohli ventilovat své mindráky. Jedna skupina lidí jsou lázeňáci, co chodí do lázní po operaci a stěžují si, že zrovna oni dostali málo a jiní, s menším problémem, dostali více.

Neuvědomují si, že dva naprosto stejné úrazy nejsou nikdy ani trochu stejné - u všech to vždy probíhá jinak. Když koleno neohnete cvičíte celý život a jiný běhá jako kamzík. Bohužel lidi. Lázně jsou vydobytkem minulého režimu a umělý kloub čeká skoro všechny. Po operaci endoprotézy (kýčel, koleno - to poznáte, až budete senioři a každý krok vás bude bolet) se do lázni musí - z nemocnice vás šoupnou rovnou tam. Jinak by byla operace zbytečná.

 - Po operaci skoliózy bylo kdysi 21 dnů. Když máte nemocnou dcérku skoliózou a mladou do 18 let věku, je naděje, že ji lázně(na křížek) postaví na nohy. A pokud bude cvičit celý život, na operaci nikdy nebude muset jít. Po 18 roku života už jen operace. A garantuji vám, že vám to lékař nenaordinuje. Jen pokud máte někoho, kdo by vám to řekl.

 - Další skupina lidí je ještě horší. Závist je žere. Slyšela jsem takový názor: " On, ten jeden zas--ý vozíčkář, si přijde do práce šest měsíců v roku - a zbytek za něj musíme odmakat my - zdraví, a on si šest měsíců dřepí a užívá v lázních.

Kdepak lidi - on tam nedřepí. Cílem lázní není jet na dovolenou - tam se maká. A proceduru vynechat nesmíte, jinak rehabilitační zdravka letí z práce posílit řady nezaměstnaných na úřad práce, pokud vám dá parafu při vynechané proceduře. Do lázní jezdí kontrolní komanda ze zdravotních pojišťoven a jejich cílem je pacienta načapat při neplnění povinností a nechat ho vše zaplatit a z lázní ho vyhodit. Tak se u nás šetří. To, co zde paní psala níže - že se někteří vymlouvají, že nemohou na proceduru - některé jsou náročné a opravdu to senioři nezvládají. Ale pokud to uděláte vy - máte černý puntík. Za tři černé puntíky Vás primář z lázní vyloučí a vy si vše pěkně zaplatíte ze svého.

3 0
možnosti

Proto je mi líto, že výhody, které má málokterý vyspělý stát, prostě rušíme. A lázně byly nuceny přejít na placené služby. Kdysi byly lázně uzavřený objekt, kde se každý přestupek trestal. Nyní je v lázní bordel po večerce, protože do lázní jezdí V.I.P., kteří na to mají. A to narušuje léčebný režim těch, co do lázní musí jezdit cvičit. Doma bez odborné asistence, popř. drahých mašin, nemáte šanci.

A další nešvar je ten, že se do objektu lázní dostanou prakticky všichni. I cikání. A tak se v lázních začalo krást. Proto vemte lidi rozum do hrsti a bojujte za to málo, co nám ještě zbylo. Úrazy nechodí po horách, ale po lidech. A věřím, že ti, co zde nejvíce závidí, nakonec v lázních skončí také. Pak ale budou mluvit poněkud jinak, když jim pobyt seškrtají tak, že stejně na tom invalidním vozíku zůstanou do konce života.

- Vždyť cikáni mají vše zdarma a nikdo jim to nezávidí - naopak, neziskovky jim prosazují stále více. Ale seniorům a mrzákům byste vzali to poslední.

3 0
možnosti

Z následků vlídy hrůzovlád pravice se ještě budeme dlouho vzpamatovávat. Toto je jeden kostlivec z mnoha, samozřejmě chybná práce pravice, která si toto veledílo nechala dobře zaplatit. Co úředníů muselo makat a brát za tuto práci peníze, abychom následně zjistili, že to jsou vyhozené peníze do vzduchu. Samé škody, ztráty, kdy to ODS a TOP09 zaplatí národu?

1 0
možnosti

P84e52t32r 14M16á67c78a

3. 4. 2014 8:36

Tak to je paráda. Pokud vím, tak to byla snad první vyhláška podobného charakteru, kterou nesepisovali ministerští úředníci, ale odborné společnosti = lékaři a ne politici. Lékaři řekli, že tyhle zdravotní problémy léčí tyto lázně takto dlouho, ostatní že nemá co dělat v systému zdravotního pojištění. Model řešení vyhláškou je pružný. Bude to řešené zákonem a jakékoliv změny budou na roky.... A jinak: zaznělo to opakovaně, tak znovu: ÚS neřešil nárok na lázně, ale právní formu předpisu, který to řeší.

0 0
možnosti

Konečně! A ti co to způsobili by měli hradit škody.

1 4
možnosti

J66a94n 10F93r16o92l68í66k

3. 4. 2014 0:06

Ano. A aby ta škoda byla větší hned po novém roce si nechám napsat nějaké lázně, když je to teď zadarmo. Přece si nebudu platit jídlo nejméně jeden měsíc ze svého když to může zaplatit erár. :-P

2 4
možnosti

H87a44n92a 18H29a42n41a

2. 4. 2014 21:44

Me fascinuje, ze na spoustu zakladnich veci nejsou ve zdravotnictvi penize... ale za lazne se plati.... a jeste lidi nadavaji :-P

1 3
možnosti
Foto

Ja jsem dostala lazne na krizek po tezke operaci. Jednou. Ale pak jssem si pozadala o prispevkovou lazenskou lecbu a jezdim kazdy unor (nejlevnejsi mesic). Zvolila jsem tuto variantu, protoze nejezdim na dovolene,, zasne hory, zadne more. Zdravi je mi prednejsi. Ale  videla jsem tam take pacienty s plnou uhradou, kteri sabotovali nektere procedury (boli hlavicka po vcerejsim mejdanu), kaslali na leceni, kourili a popijeli a to vsechno v plne zdravotni peci a na nemocenske

12 3
možnosti

znám dvě doktorky práv , kteří na křížek jezdí pravidelně každý rok no a užívají si . Jen se ptám jak je to možné a jak to dělají ?

4 2
možnosti

Nyní je problém v tom, aby do lázní jezdili skutečně jen ti, kdo je opravdu potřebují !!

10 3
možnosti

O tom vy nemáte ani páru. Jen melete pantem. Vy jste Bůch, že víte, kdo co potřebuje? Až budete na vozíku, budete mluvit jinak. Dobře vám tak.

3 1
možnosti

Tak to předepište Hegerovi k úhradě ;-O;-O

8 2
možnosti

Heger - no dobrá, dost toho zprasil, ale s tím neuvěřitelným bincem, kterej vytvořil Drábek na MPSV se to nedá srovnávat ani zdaleka. Dost by mě zajímalo - kdyby to někdo spočítal - jestli by se mu to mohlo dát k úhradě. Šiška by mu určitě pomohl splácet. Oba mají z čeho.

8 1
možnosti
  • Nejčtenější

Írán zaútočil na Izrael. Armáda zachytila většinu střel, pomohli spojenci

13. dubna 2024  20:38,  aktualizováno  14.4 8:54

Sledujeme online Írán vyslal na Izrael desítky bezpilotních letounů a také rakety. Je to odveta za útok na íránský...

Ženu soudí za sex se psem i zneužívání syna a vnuka. Byla to terapie, hájí se

15. dubna 2024  12:28,  aktualizováno  13:33

U Krajského soudu v Ústí nad Labem začalo projednávání případu dlouhodobého sexuálního zneužívání,...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Rusové zničili Ukrajině elektrárnu, Polsko kvůli útokům vyslalo stíhačky

11. dubna 2024  8:15,  aktualizováno  12:37

Sledujeme online Rusko v noci na čtvrtek podniklo rozsáhlý útok na energetickou infrastrukturu ve čtyřech...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Z léta opět do mrazů. V příštím týdnu bude i sněžit, varují meteorologové

11. dubna 2024  16:11

Léto se ještě zdaleka neblíží. Upozorňují na to meteorologové a dodávají, že podle všech modelů do...

Slovenská sbírka na munici pro Ukrajinu splnila finanční cíl za necelé dva dny

18. dubna 2024  14:40,  aktualizováno  20:53

Zatímco slovenská vláda se pomoci svému ukrajinskému sousedovi zdráhá, slovenští občané už na...

Gruzínci nedovolí proruské vládě zůstat u moci, míní prezidentka po protestech

18. dubna 2024  20:52

Gruzínci nikdy nesnesou vládu, která je zjevně proruská, protože se staví proti základní...

Kdo zaplatí Green Deal? Bruselská kasa vysychá, potřeba budou biliony eur

18. dubna 2024

Premium Příklon k zelené ekonomice a uhlíkové neutralitě je jedním z pilířů politiky Evropské unie pro...

Kolem migračního paktu se objevují lži, žádné povinné kvóty nebudou, řekl Fiala

18. dubna 2024  18:35,  aktualizováno  19:53

Kolem migračního paktu se objevila celá řada nesprávných informací i lží, řekl premiér Petr Fiala....