Jako dva kamarádi ze skauta. Lidovci a STAN mají volební spot od Renče

  • 215
Ve dvou se to lépe táhne a dva mají spolu větší sílu, taková je hlavní myšlenka předvolebního spotu koalice KDU-ČSL a hnutí Starostové a nezávislí, který pro ně natočil režisér Filip Renč. Spot byl představen na volebním sjezdu KDU-ČSL.

Klip ukazuje příběh dvou malých chlapců, kteří spolu nejprve závodí, ale pak také například dokáží společně při přetahování provazu přemoci partu jiných dětí, jeden s pomocí druhého dokáže vylézt na skálu. To vše doprovází postupně zesilující hudba a hesla jako Síla přátelství či Síla nové generace.

Přibližně dvouminutový klip, jehož režisér také přišel na sjezd KDU-ČSL, končí tím, že dva chlapci procházejí mezi koňskými ohradami, drží se za ramena a když se otáčejí, promění se na šéfa lidovců Pavla Bělobrádka a předsedu hnutí STAN Petra Gazdíka.

Koalici v sobotu sjezd KDU-ČSL schválil drtivou většinou (více zde) a Bělobrádek obhájil post předsedy proti zlínskému hejtmanovi Jiřímu Čunkovi (více o tom zde).

Režisér Filip Renč, autor známých a úspěšných filmů jako Rebelové, Requiem pro panenku či Lída Baarová, v minulosti natočil také třeba volební spot pro ODS ve stylu Indiana Jonese či klip pro prezidenta Miloše Zemana před prezidentskou volbou v roce 2013.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Nejlepší videa na Revue