Sobotní iDNES.cz nabídne volební studio, exkluzivní hosty i okamžité výsledky

  • 14
Obyvatelé České republiky si v pátek a v sobotu vyberou nové poslance. Zpravodajský portál iDNES.cz bude dění během druhého volebního dne detailně sledovat. Čtenářům nabídne speciální živé studio a exkluzivní grafické výstupy ze sčítání. Do terénu pošle přes 30 redaktorů, kteří budou pečlivě hlídat, co se bude dít ve štábech politických stran.

Redakce bude mít v sobotu 21. října své reportéry celkem v deseti centrálních volebních štábech v Praze, další redaktoři budou hlídat dění v regionech. Do hlavních štábů zároveň server poslal své videoštáby. Ve 13:55 se totiž na stránkách iDNES.cz spustí nejméně sedmihodinové nepřetržité vysílání.

Ve studiu VOLBY 2017 pak redakce nabídne nejen průběžné výsledky sčítání, ale i živé vstupy do volebních štábů, analytické přehledy a rozhovory s několika hosty. Komentovat výsledky tak bude například expremiér Jiří Paroubek, odborový předák Josef Středula, ústavní právník Aleš Gerloch, politolog Miroslav Novák, ekonomka Ilona Švihlíková nebo novinář Erik Best.

„Čtenáři u nás najdou kompletní servis. Mohou vybírat mezi již tradičními průběžnými výsledky, on-line reportáží, rychlými reakcemi, informacemi z regionů, grafy, fotografiemi a komentáři na portálu iDNES.cz i několikahodinovým vysíláním volebního studia. V něm se představí atraktivní hosté, přineseme přímé přenosy z volebních štábů a okomentujeme aktuální výsledky,“ říká šéfredaktorka iDNES.cz Naděžda Petrová.

Vysílání moderují šéfredaktor MF DNES Jaroslav Plesl a tváře iDNES.tv Karla Mráčková a Vladimír Vokál. Hlavní komentáře připraví Miroslav Korecký, který bude komentovat výsledky voleb v on-line reportáži na iDNES.cz.

Na serveru čtenáři najdou i psané reportáže ze sobotního dění, nebo rozhovory s politickými lídry. Ty budou redaktoři nabírat krátce po zveřejnění výsledků voleb. Sečtení hlasů se očekává v sobotu v podvečer.

Čtenáři budou mít také možnost detailně si projít výsledky v přehledné grafice. Nově nabídneme například to, jak volili vaši sousedé ze stejného okrsku.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video