Reportér Matěj Smlsal vyzkoušel, jak nebývale levné jsou teď restaurace na Staroměstském náměstí. | foto: iDNES.cz

VIDEA TÝDNE: Zaujal cenově dostupnější Staromák, německá atletka i laser

  • 4
Diváky iDNES.tv tento týden zaujal celkem různorodý obsah. Reportér Matěj Smlsal se vydal do srdce metropole zjistit, jak restaurace upravily ceny, a se svojí reportáží měl tradičně úspěch. Pozornost ale přitáhl například i laser, který zničil letadlo ve vzduchu.

Americké námořnictvo úspěšně testovalo zatím nejsilnější vysokoenergetický bojový laser. Ten je umístěný na bitevní lodi a svou silou dokáže zasáhnout a poškodit letoun ve vzduchu i obrněný člun na moři. Námořnictvo o tom informovalo v pátek, kdy současně zveřejnilo fotografie a videa. Podle některých odhadů má laser sílu až 150 kilowattů.

Angelina z ruského Soči je nejen v motorkářských kruzích velmi oblíbená. Stačí vidět její fotky a uhodnete proč. Motorkářka, která si říká „Soči Speeder“, teď na svou vášeň doplatila. Ve víc než stodevadesátikilometrové rychlosti upadla a pořádně si natloukla.

Německá atletka Alica Schmidtová (21) se snaží prorazit ve světě čtvrtkařek. Sport je pro ní vším a věnuje se mu na profesionální úrovni. Největším úspěchem je však bezesporu její Instagram. Na sociální síti sleduje krásnou blondýnku přes tři čtvrtě milionu lidí. Alica už dokonce dostala nabídku na focení pro pánský časopis Playboy. „Pořád je u mě na prvním místě sport!“, odmítla berlínská rodačka nabídku s tím, že se svlékat nehodlá.

„Takové ceny jsem tady viděl naposledy před 15 lety,“ říká číšník v restauraci před orlojem na Staroměstském náměstí v Praze. Město je bez turistů, a podniky se tak musí dočasně přeorientovat na jinou klientelu. Tu českou.

SMLSALOVINY aneb jak žít a přežít

Sledovat další díly na iDNES.tv

Mezi zákazníkem kadeřníkem v holičství v Ohiu vypukla v pondělí drsná rvačka poté, co si zákazník odmítl nasadit roušku. Holič ho údajně udeřil jako první. Souboj zaznamenal na mobilní telefon jiný zákazník, který ho teď zveřejnil na sociálních sítích.

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video