Policisti z New Jersey mlátili na pláži ženu | foto: Twitter / @HewittLexy

VIDEA TÝDNE: Spiderman z Mali, zbitá žena na pláži a zachráněná holčička z auta

  • 4
Vášnivou diskusi vyvolalo video ze zásahu policistů proti mladé ženě na pláži v americkém New Jersey. Svět obletěly záběry přistěhovalce z Mali, který v Paříži vyšplhal do čtvrtého patra, aby zachránil holčičku visící z balkonu. A záchrana holčičky se odehrála i v Brně, kde strážníci vyprostili tříletou dívenku ze zamčeného rozpáleného vozu.

Policisté v New Jersey brutálně zasáhli proti mladé ženě, která na pláži popíjela alkohol. Video, které natočila jedna z přihlížejících obletělo svět. Wildwoodské policejní oddělení ale pár dní poté zveřejnilo záznam z kamery na uniformě jednoho ze strážníků, který se incidentu dopustil, aby vyšlo najevo, co incidentu předcházelo.

1. června 2018

Dobrodružný kousek jak z komiksového příběhu předvedl v Paříži mladý malijský přistěhovalec. Mamoudou Gassama vyšplhal po fasádě domu do čtvrtého patra, kde zachránil malé dítě visící z balkonu. V pondělí se setkal s prezidentem Emmanuelem Macronem, který mu oznámil, že mu udělí francouzské občanství.

28. května 2018

Rozbitým okénkem pronikli brněnští strážníci do rozpáleného zaparkovaného auta, v němž seděla ztěžka dýchající tříletá holčička. Její rodiče, kteří mezitím nakupovali, jsou nyní podezřelí z trestného činu.

29. května 2018

Nejvyšší správní soud potrestal pražskou soudkyni Sylvu Mašínovou snížením platu na rok o 30 procent. Mašínová ale může nadále soudit. Kárnou žalobu na ni podal předseda NS Pavel Šámal kvůli tomu, že měla blízko k Miroslavu Peltovi a přes možnou podjatost rozhodovala spor tehdejšího místopředsedy FAČR Romana Berbra a bývalého rozhodčího Tomáše Kovaříka. 

2. června 2013

Útočníka z belgického Lutychu, který zavraždil zřejmě celkem čtyři lidi včetně dvou policistek, natočila jedna žena na mobil ze svého balkonu. Ve videu je zřetelně slyšet, jak muž několikrát zvolá Alláh akbar. Žena při nahrávání nešetřila nadávkami na Islámský stát a Sýrii.

31. května 2018

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video