V centru Přerova se před polednem promenádovali tři sloni zdejšího hostujícího cirkusu. Při cestě na náměstí a zpět přitom zablokovali kruhový objezd a pili z kašny. (3. května 2018) | foto: Městská policie Přerov

VIDEA TÝDNE: Sloní promenáda v Přerově, srážka vlaků a kopnutí do hlavy

  • 0
Mezi nejsledovanější videa na serveru iDNES.cz v uplynulém týdnu patřila procházka sloního stáda centrem Přerova. Zraněním čtrnácti lidí skončila srážka osobních vlaků na Českokrumlovsku. Náš reportér strávil den s bezpečnostně-informačním týmem v nechvalně proslulém parku u hlavního nádraží v Praze. V přehledu nechybí ani reportáž o největším Finovi nebo útok na ženu, kterou muž kopl do hlavy.

Kuriózní zásah absolvovali přerovští strážníci. Řešili vycházku tří slonů, které do centra vzali pracovníci cirkusu. Cestou působili komplikace v dopravě a vyvolali obavy o bezpečnost kolemjdoucích. Strážníci proto akci ukončili a také ji ohlásili Státní veterinární správě.

U obce Mříč na Českokrumlovsku se ve čtvrtek dopoledne srazily dva osobní vlaky. Při nehodě se zranilo 14 lidí. Mezi zraněnými byly i děti, protože v jedné soupravě jela mateřská škola.

Bezdomovci povalující se po lavičkách, injekční stříkačky v trávě a nepořádek. Tak to běžně vypadá v parku u hlavního nádraží v Praze, kterému se říká Sherwood. Muži v modrých bundách, členové bezpečnostně-informačního týmu, se tam snaží udržet pořádek. Na den se k nim přidal reportér iDNES.tv Matěj Smlsal.

SMLSALOVINY aneb jak žít a přežít

Sledovat další díly na iDNES.tv

Před 100 lety vyvrcholila občanská válka ve Finsku, která se definitivně vypořádala s více než stoletou nadvládou Ruska. Klíčovou finskou postavou byl Carl Gustaf Emil Mannerheim, vojevůdce, který se jako vrchní velitel finských ozbrojených sil významně zasloužil o vítězství nad Rudou armádou. 

Policisté vyšetřují napadení ženy u Košuteckého jezírka v Plzni. Konflikt, při němž ji neznámý muž kopl do hlavy, natočil na mobilní telefon náhodný svědek. Policie hledá nejen poškozenou ženu, ale i autora videozáznamu.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video