Mamba zelená, kterou odchytil herpetolog do boxu. (05. 10. 2018) | foto: Petr Topič, MAFRA

VIDEA TÝDNE: Odchyt mamby, závod s tragickým koncem a nový fígl taxikářů

  • 1
Od úterý se v pražských Hlubočepích pátralo po smrtelně jedovaté mambě zelené, která utekla své majitelce. Odchytit se ji podařilo až v pátek večer. Slovenská policie zveřejnila video z razie proti podezřelým z vraždy novináře Jána Kuciaka. Pražští taxikáři vyzráli na letištní poplatky, Poláci hazardovali s životy lidí na slovenské dálnici a pilot boeingu předvedl nevídaný manévr.

Smrtelně jedovatá mamba zelená byla na svobodě už několik dní, když operátorovi policejní linky zavolala v pátek po páté hodině večer žena, že hada zahlédla. Na místo přijeli odborníci a za necelou hodinu plaza chytili. Ve videu se můžete podívat, jak odchyt smrtícího hada probíhal.

Podezřelé z přípravy vraždy novináře Jána Kuciaka zadržela elitní jednotka slovenské policie. Kriminalisté při raziích zajistili dvě zbraně, zásobník i náboj, který se shoduje se střelivem použitým najatým vrahem. Video ze zásahu policie v pondělí zveřejnila na svém Facebooku.

Zatímco někteří taxikáři a přepravci přelepují značky na autech, aby se jim závora na Letišti Václava Havla otevírala zdarma, jiní vynalezli elegantnější řešení, jak se poplatku vyhnout. Cestující jednoduše vysadí na zastávce autobusu. Podle mluvčího letiště Romana Pacvoně tím ale ohrožují zdraví pasažérů.

SMLSALOVINY aneb jak žít a přežít

Sledovat další díly na iDNES.tv

Boeing se těsně po opuštění ranveje nebezpečně rozhoupal do obou stran. Pro některé nepředstavitelný a děsivý zážitek. Ve skutečnosti jde jen o pozdrav. Zamávání pilota nákladního boeingu 747-8 Cargolux při opouštění letiště Paine field v USA sice vypadá nebezpečně, ale je to běžné rozloučení s opuštěnou destinací.

Smrtí nevinného otce od rodiny skončilo „závodění“ tří Poláků v luxusních vozech Porsche, Ferrari a Mercedes na Slovensku. Jedno z aut totiž čelně narazilo do škodovky v protisměru. Tragická nehoda se stala u města Dolný Kubín, informovala o ní slovenská a polská média a zveřejnila i záběry srážky.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video