Policie hledá řidiče, který jel ve formuli po dálnici D4. | foto: Policie ČR

VIDEA TÝDNE: Formule na dálnici, nebezpečné předjíždění a drama na perónu

  • 4
Také tuto neděli se podíváme, jaká videa nejvíce zaujala diváku portálu iDNES.tv. Světe div se, opět to byly snímky převážně z Česka. Nejoblíbenějším videem tohoto týdne se staly záběry tajemné formule, která jela po dálnici D4. Zaujalo také video s nebezpečným předjížděním nebo drama malé holčičky, jejíž maminka nestačila včas vystoupit z vlaku.

Příbramští policisté pátrají po řidiči formule, který jel po dálnici D4. Řidič je podezřelý z porušení zákona o pozemních komunikacích. Policie žádá o pomoc především motoristy, kteří jízdu závodního vozu zaznamenali.

Spěch řidiče nákladního vozidla byl neuvěřitelným hazardem se životy dalších účastníků na silnici I. třídy č. 14 mezi Českou Třebovou a obcí Třebovice.

Téměř tříletá dívenka se ocitla sama na nástupišti vlakové zastávky ve Zlíně-Prštném. Matka s holčičkou nejprve vystoupila z vlaku a pak se vrátila do vagonu pro kočárek s mladším dítětem. V tu chvíli ale vlak zavřel dveře a rozjel se.

Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) a policejní prezident Jan Švejdar v pondělí představili v pražských Hrdlořezích nový typ policejních aut určených pro přímý výkon služby. Auta by měla nahradit mimo jiné policejní octavie, které již několik let přesluhují a mají najeto v průměru 350 000 kilometrů. Ministerstvo vnitra se v posledních letech snaží vozový park policie obměnit.

Rybáři u italské Neapole vyprostili ze sítě mládě delfína. Jeho matka pak před nimi nadšeně skákala do vzduchu, čímž podle médií vyjadřovala vděčnost. Povyskočilo si i osvobozené mládě.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video