Obecně platí, že znečištěné výrobky do tříděného odpadu nepatří. Proto tam nevyhazuje láhve od olejů, umaštěné krabičky na jídlo a ani krabice od pizzy. | foto: iDNES.tv

VIDEA TÝDNE: Chyby při třídění, zákeřná zlodějka a vtipkující Schwarzenegger

  • 1
Třídění odpadu je sice záslužná činnost, ale ne všichni to děláme správně. Reportér Matěj Smlsal vysvětluje, jakých chyb se při třídění dopouštíme. V Austrálii nasadili proti žralokům drony, Arnold Schwarzenegger si utahoval z malého nože Sylvestera Stalloneho, zlodějka použila k loupení svádění, a pražská TSK zveřejnila video zachycující kuriózní situace v tunelovém komplexu Blanka.

Ruličky od toaletního papíru, účtenky nebo obaly na vajíčka jsou přece z papíru, tak patří do modrého kontejneru. Věta, kterou si pravděpodobně říká řada lidí. Modré popelnice jsou jich plné. Jenže tyto výrobky tam nepatří. A omylů, kterých se lidé dopouští při třídění, je celá řada. Podívejte se na nejčastější chyby, kterých se lidé při třídění odpadu dopouští.

SMLSALOVINY aneb jak žít a přežít

Sledovat další díly na iDNES.tv

Australskému surfaři možná zachránil život dron, který jej upozornil na žraloka. Toho zpozoroval pomocí kamery a poplašným systémem pak přiměl surfaře k návratu k pobřeží. V minulosti Australané proti žralokům nasazovali sítě a takzvané chytré bójky.

Do kin vtrhl nový Rambo, ve kterém nehraje hlavní roli nikdo jiný než Sylvester Stallone. A to nemohl nechat jen tak jeho neméně slavný kolega Arnold Schwarzenegger. Oba herci se často navzájem špičkují. Tentokrát si Arnold utahoval ze Sylvestera, že má větší nůž než on. Slavnou hlášku „tohle není nůž, ale tohle je nůž“ si vypůjčil z filmu Krokodýl Dundee.

Originální fintou odvedla sedmapadesátiletá zlodějka v Brně pozornost muže, jehož se chystala okrást. Opilému třicátníkovi podřimujícímu na lavičce stáhla kalhoty a osahávala mu intimní partie. Při tom mu vybrala kapsy. Její počínání na kamerách zachytili strážníci.

Tunelový komplex Blanka slaví čtvrté výročí slavnostního otevření. Od 19. září 2015 jím projelo už 135 milionů aut. Celá stavba však stále funguje ve zkušebním provozu a pražský magistrát teprve kompletuje dokumentaci k potřebné kolaudaci. TSK při této příležitosti zveřejnila vtipné video.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video